HockeyNews
PLUS

Centern om flytten från KIK till Mora: "Kändes naturligt att välja dem"

(20420) Kalle Miketinac
Bildbyrån

Publicerad: 25 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Kalle Miketinac vill lyfta efter flytten från Kristianstad till Mora.
Både i tabellen men också i sin egen karriär.
– Vi tyckte att Mora stämde in bra på det jag förväntade mig av det lag jag vill spela i, säger han till HockeyNews.se.

Under tisdagen satte sig Mora IK på en buss med destination Landskrona.

Där väntar under veckan två träningsmatcher och ett antal träningar.

En nyttig resa för laget menar nyförvärvet Kalle Miketinac.

– Det är kul att känna på bussen igen... Näe då, men man kommer grabbarna närmare och man gör mycket tillsammans. Man blandar nytta med nöje genom lite olika saker mellan träningarna och matcherna, så det är roligt tycker jag, säger han till HockeyNews.se.

Den 22-årige centern med juniorlandslagsmeriter ansluter närmast från två säsonger i Kristianstad där han under förra säsongen slutade tvåa i den interna poängligan med sina 25 poäng på 43 matcher.

Nu hoppas han att flytten till Mora ska ge en skjuts framåt i uppvecklingen och uppåt i tabellen.

– Det är väl just det här att komma till ett vinnande lag och vinna matcher, för att gå så långt som det går med laget. Sedan utvecklas ännu mer som individ och spelare, säger han om sina mål med säsongen.

Kalle Miketinac. Foto: Bildbyrån

Förre tränaren Mikael Gath sa i en podcast om Kristianstad att han tror det finns det mer att hämta i Miketinac utveckling efter flytten.

Något centern själv håller med om när han nu hoppas ha hamnat i ett lag som kan äga pucken lite mer i spelet.

– Det tror jag väl, det är det jag hoppas på lite i spelet. Att få komma till ett mer vinnande lag som siktar uppåt och har höga ambitioner, det ska också bli jättekul att spela för en förening med så pass mycket historia, säger Miketinac och fortsätter:

– Man har ju alltid en dialog med agenten om vad man tror ska passa en bäst för nästa säsong och vi tyckte att Mora stämde in bra på det jag förväntade mig av det lag jag vill spela i. Sedan när jag pratade med andra så sa de att Mora är en bra förening och när jag pratade med Johan fick jag ett bra intryck direkt så det var egentligen bara bra grejer så det kändes naturligt att välja dem.

Hur ser du tillbaka på dina två säsonger i KIK?

– Personligen så var det två väldigt nyttiga år där jag lärde mig jättemycket och mognat som spelare. Jag fick mycket förtroende hela tiden, fick spela mycket och utvecklades så jag är jättenöjd och tacksam över de två år jag hade i Kristianstad.

LÄS MER: LISTA: Nio allsvenska spelare som jagar revansch i vinter

Och när Mora drar igång sitt försäsongsmatchande under onsdagskvällen så är det just Kristianstad som står på andra sidan när pucken släpps i Landskrona ishall.

– Det blir bara kul, det blir väl mycket tuta och köra på försäsongen kan jag tänka mig. Vi har inte suttit och gått igenom alla detaljer och linjer i spelet, så det blir nog en rolig match. Och extra roligt att möta Kristianstad också där man känner en del spelare, så det blir kul att dra igång med matcherna, säger Miketinac.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)