HockeyNews
PLUS

Pettersson: "Det bör kunna gynna mig att hålla i och styra spelet med pucken"

(17983) Emil Pettersson
Bildbyrån/Henrik Sjöberg

Publicerad: 14 juli 2021

FacebookXWhatsApp

Emil Pettersson har blickat utomlands efter SM-guldet med Växjö.

När intresset från Spartak Moskva dök upp gick det fort innan kontraktet var påskrivet.

– Jag har sett för lite KHL för att ha en bra egen uppfattning men av alla jag pratat med så är min känsla att jag kommer passa bra in där, säger Pettersson till HockeyNews.se.

27-åringen har två år i Växjö bakom sig efter flytten hem från Nordamerika 2017.

I våras fick Emil Pettersson vinna SM-guld och i grundserien stod han för 48 poäng (22+26) 52 matcher vilket placerade honom på en fjärdeplats i poängligan.

Timrå IK har tagit steget upp i SHL och det är hemma i Sundsvall som Ångeprodukten har spenderat senaste månaderna och funderat över sin framtid.

– Det har funnits andra alternativ senaste tiden och jag har väntat och hoppats på en bra lösning, säger Emil Pettersson.

LÄS MER: Timrås drömvärvning: ”Måste våga vara lite egoistisk också”

Pettersson blev mästare i Växjö. Foto: Bildbyrån

Den lösningen blev ett ettårskontrakt med KHL-klubben Spartak Moskva – när intresset dök upp gick förhandlingarna fort.

– Det var inte så mycket att tänka på för mig när där dök upp för några dagar sedan utan det kändes som en bra fit. Det är några svenskar i laget och jag tror jag kommer passa bra in där och kunna anpassa mig ganska så enkelt, säger han.

– Det är samtidigt smidigt för familj och vänner om det går att komma och hälsa på och det är säkert något jag kommer uppskatta också. Nu när det blev Moskva känns den biten utanför väldigt bra.

Vad förväntar du dig spelmässigt av en ny liga?

– Oj, det är svårt att säga. Jag har kollat för lite KHL för att ha en bra egen uppfattning om det. Av det jag fått höra av folk jag pratat med så tror jag att jag kommer passa bra in där. Det är mycket tid med pucken och det borde gynna mig, att få hålla i och styra spelet på det sättet. Det blir intressant med mer styrspel än vad det är i svensk hockey just nu men det har man spelat en gång i tiden och ska väl kunna bemästra, säger Pettersson.

Pettersson i Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Forwarden gjorde fyra poäng (2+2) på sex landskamper i vinter och i februari avgörs OS i Peking.

Det är fortfarande oklart kring NHL-spelarnas deltagande i mästerskapet.

– Jag har inte tänkt någonting på det faktiskt men tycker och vill att NHL-spelarna ska vara med. OS ska vara bästa spelarna i världen men om det inte blir så och man har en bra säsong så vill jag definitivt ge mig chansen att vara med i den diskussionen, säger Pettersson.

LÄS MER: Tröga förhandlingar – Landeskog kan lämna Colorado

I Spartak Moskva blir han lagkamrat med Oscar Dansk och Tim Heed och alla tre gör sina första säsonger i klubben som även har ett blågult inslag vid sidan av isen.

Fystränaren Kristian Skarphagen gör även han sin första säsong i Moskva, precis som målvaktstränaren Nizze Landén.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)