HockeyNews
PLUS

LISTA: Fem flippar och floppar i SHL kommande säsong

(20203) flips and flops
Bildbyrån

Publicerad: 11 juli 2021

FacebookXWhatsApp

Säsongen närmar sig och det har blivit dags att lista flippar och floppar inför säsongen. 
Här har HockeyNews.se:s reporter Mattias Persson plockat ut fem nyförvärv han tror på respektive tror mindre på. 



Fem flippar:


Ryan McKiernan, b, Rögle

Kommentar: Ryan McKiernan har tunga skor att fylla efter att Rögle tappat bägge sina högerfattade backar i form av Niklas Hansson och Moritz Seider, men McKiernan känns på förhand som en bra ersättare. Har extremt bra underliggande siffror från den tyska ligan och blev dessutom utsedd till det tyska slutspelets MVP. Har dessutom en fördel med acklimatiseringen då han spelat i Sverige tidigare. 


Joakim Ryan, b, Malmö

Kommentar: Har en tyngre säsong bakom sig i en av NHL:s bästa backuppsättningar, men Joakim Ryan kommer att bli en nyttig tillgång här hemma i SHL. Väldigt säker med pucken och gör få misstag. Har dessutom mer offensiv i sig än vad han visat borta i NHL, vilket han inte minst visade under sina år i AHL. Har dessutom sina bästa år framför sig. Jag blir inte förvånad om han kommer att spela i landslaget redan i år. 


Michael Spacek, fw, Frölunda

Kommentar: Den lille men ack så skicklige tjecken har trots sina blott 24 år hunnit med mycket i karriären. Spelskicklig som få och har trots sin ringa ålder byggt på sig en del erfarenhet, inte minst nu i VM och matcherna inför, där han gav ett starkt intryck. Förväntas ta en stor roll i Frölunda och det är jag helt säker på att han kommer göra.  


Julius Honka, b, Luleå

Kommentar: Har några tyngre år bakom sig borta i Nordamerika, men på stor rink är Julius Honka en fröjd att titta på. Stark i bägge zonerna och bra speluppfattning. Kommer så klart inte hålla riktigt samma klass som Nils Lundkvist, men väl en bra ersättare. Flipp! 


Ben Maxwell, Linköping 

Kommentar: Ben Maxwell är en ytterst pålitlig spelare och kommer att bli en nyttig tillgång för Linköping. Folk jag pratat runt med menar på att det kommer bli en toppspelare i ligan. Den kanadensiske centern är bra både defensivt och offensivt och besitter vassa kvaliteter i tekningszonerna. Kommer att kunna utnyttjas i såväl boxplay som powerplay. 


LÄS MER: Därför ville poängforwarden stanna i Sverige: "Jag vet vad jag får"


Fem floppar:


Jacob de La Rose, c, Färjestad

Kommentar: Pressen är enorm på Jacob de La Rose när han nu vänder hem från NHL. Lever han upp till de högst ställda förväntningarna? Jag är inte så säker på det. Har haft en defensiv roll i NHL med lite speltid de senaste åren, och att bara ställa om till en betydligt större roll så där på en sommar är inte det lättaste, för SHL är en bra liga. Han kommer så klart inte göra bort sig på något sätt, men jag tror heller inte han kommer bli någon lysande stjärna som många verkar tro. Kan nog få ut mer säsong två. 


Dale Weise, fw, Oskarshamn

Kommentar: Om Oskarshamn förväntar sig att Dale Weise ska ta en topproll så tror jag att man är helt fel ute. Weise är en bra ledare och en bra människa, men kommer inte att bidra med särskilt mycket poäng. Inte särskilt snabb på skridskorna och i en skridskostark liga som SHL kan det bli svårt att hänga med. Höll dessutom uppe från hockeyn ifjol vilket gör att han har en lång, lång startsträcka. Nej, har svårt att se att det blir en lyckosam värvning på isen. 


Craig Schira, b, Linköping

Kommentar: Craig Schira var en bra SHL-spelare tidigare, men har i ärlighetens namn inte visat något de senaste tre-fyra säsongerna. Hade det tungt i Mannheim ifjol och blev inte kvar där. Han är 33 år nu och blir knappast yngre. En okej spelare, men jag tror att Linköping förväntar sig betydligt mer än så. 


LÄS MER: Skarpskytten lämnar SHL – här är hans nya klubb


Justin Kloos, fw, Leksand

Kommentar: Justin Kloos är värvad för att ta en stor roll i Leksand, men att han ska bli en topp- toppspelare i SHL har jag svårt att se. När man pratar runt med folk inom branschen vittnar många om en bra spelare med mycket skills, men att han inte är tillräckligt effektiv och kapabel att driva spelet. 


Stefan Loibl, c, Skellefteå

Kommentar: Gjorde bra i från sig i VM och är en stabil center som är bra på skridskorna, men att han ska ta en topproll i SHL dag ut och dag in har jag svårt att se. Fortfarande ung och utvecklingsbar, så det kanske kommer framöver. Men redan i år? Nja. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)