HockeyNews
PLUS

Tidigare SHL-profilens framtidsbeslut – vänder hem efter 14 säsonger

(3235) mathis olimb
Bildbyrån

Publicerad: 11 juli 2021

Den mångårige SHL-profilen Mathis Olimb har tillbringat de senaste säsongerna i Tyskland.
Nu står det klart att den 35-årige centern vänder hem till Norge igen.

Efter totalt 14 säsonger utanför Norge och spel i tyska ligan, SHL, KHL, Schweiz och AHL står det nu klart att den mångårige SHL-profilen Mathias Olimb vänder hem till Norge igen.


Den 35-årige norske landslagscentern har valt att skriva på för Vålerengen, som han tillbringade sina ungdoms- och första seniorår hos. 


– Vi är otroligt glada att Mathis vänder hem och väljer Vålerengen. Samtalen med Olimb har varit bra, och Vålerengens nuvarande och framtida ambitioner stämmer 100 procent överens med Olimbs ambitioner, säger sportchefen Frikk Juel i ett pressmeddelande. 


Mathias Olimb berättar att beslutet sakta växt fram den senaste tiden. 


– Beslutet om att vända tillbaka till Norge tog jag tillsammans med familjen. Vi kände oss klara för att flytta hem igen. Då gällde det att hitta en klubb i Norge och jag kände klubbkänsla för Vålerengen. En klubb jag har spelat i tidigare och har god relation till, säger han i ett pressmeddelande till klubbens hemsida. 


LÄS MER: Tidigare SHL-centern och norske landslagsmannen har gjort klart med ny klubb


Olimb gjorde totalt 385 SHL-matcher, där han representerade både Frölunda, Linköping och Skellefteå. Under sina säsonger i SHL noterades han för 252 poäng. 


Säsongen 2014/2015 var hans poängbästa säsong i SHL då han stod för 46 poäng på 51 matcher i Frölunda. Den säsongen öste han också in 26 poäng på 13 matcher i CHL, vilket gjorde att han sedermera vann pris som turneringens MVP. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS