HockeyNews
PLUS

Timrå förlänger med huvudtränaren – tidigare kaptenen gör comeback

(20067) Fredrik Andersson-Andreas Molinder
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 23 juni 2021

Timrå IK har fyllt på spelartruppen i rask takt – nu har man även säkrat upp huvudtränaren.
Under onsdagen förlängde Fredrik Andersson sitt kontrakt med klubben som nu kommer dela på ansvaret med Anders Karlsson.
Samtidigt gör tidigare kaptenen Andreas Molinder comeback – som individuell utvecklare.



Fredrik Andersson har varit Timrå trogen under de senaste fyra säsongerna och har varit med på resan från Hockeyallsvenskan till SHL två gånger. 


Nu står det klart att huvudtränaren förlänger sitt kontrakt med klubben över de två kommande säsongerna. Det meddelade Timrå på sin hemsida under onsdagen. 


Huvudpersonen själv ser fram emot att få fortsätta leda laget i SHL. 


– Det känns riktigt roligt att ha skrivit på det nya kontraktet och få förnyat förtroende att leda laget in i en ny SHL-säsong. Mina arbetsuppgifter kommer att vara precis som tidigare år att planera, förbereda träningar och coacha laget och då har jag framförallt ansvar över forwards, säger han till klubbens hemsida.

Till sin hjälp kommer Andersson att ha Anders Karlsson, som varit med under två säsonger nu, som kommer dela på huvudtränaransvaret samtidigt som den tidigare Timråspelaren Andreas Molinder som kliver in som assisterande tränare med fokus på individuell utveckling.


Tränarstaben kompletteras med målvaktstränaren Michal Zajkowski som anslöt under förra säsongen, som även han förlängt sitt kontrakt.

– Jag tycker det känns superkul att få komma tillbaka till föreningen igen och är både tacksam och väldigt inspirerad inför uppdraget, säger Andreas Molinder.




Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS