HockeyNews
PLUS

Kanadensiska vännerna presenterade av Timrå: ”En speciell möjlighet”

(19940) LaLeggia/Zajac
Bildbyrån

Publicerad: 9 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Timrås lagbygge börjar ta form inför återkomsten till SHL.
På onsdagen presenterade klubben backduon och tillika goda vännerna Nolan Zajac och Joey LaLeggia.
– Det är en speciell möjlighet att spela i samma lag som min nära vän och forna backpartner Nolan Zajac igen, säger Joey LaLeggia till klubbens hemsida. 



Häromdagen kunde Expressen avslöja att Timrå slutförhandlade med den kanadensiske backduon Nolan Zajac och Joey LaLeggia.


På onsdagseftermiddagen presenterade SHL-nykomlingen duon på sin hemsida. 


– Joey är en riktigt bra skridskoåkare. Han kom till Rögle och gjorde ett bra intryck. Han är användbar både som back och forward, men för oss som back, säger sportchefen Kent Norberg till Timrås hemsida.

– Nolan är en spelare som varit i Sverige några år. Han är en offensiv back med ett riktigt bra första pass och spelar bra i powerplay. Han gjorde 28 poäng i fjol i SHL. Han rör sig bra på banan och är en skridskoskicklig back, fortsätter Norberg. 


Nolan Zajac kommer närmast från en succésäsong i Oskarshamn, där det blev 28 poäng på 47 matcher. Joey LaLeggia, som kan spela både back och forward, anslöt till Rögle sent under säsongen och stod för totalt sju poäng på 26 grundserie- och slutspelsmatcher. 


De kanadensiska backarna tillbringade tre år på college och University of Denver ihop tidigt i karriären och känner varandra väl sedan tidigare. 


– Jag är väldigt exalterad och hedrad att spela för Timrå. Det är en speciell möjlighet att spela i samma lag som min nära vän och forna backpartner Nolan Zajac igen. Jag har hört många fina saker om laget och kan förhoppningsvis hjälpa laget både på och vid sidan av isen. Jag är en spelare som använder min fart och sinne, som även hoppas på att följa med på kontringar då och då, säger Joey LaLeggia.


– Jag kan inte vänta tills att flytta med min familj till Sundsvall och Timrå i augusti. Jag vill hjälpa klubben att etablera sig i SHL igen, och förhoppningsvis skapa minnen på vägen. Jag är en smart offensiv back som gillar att dirigera i powerplay om jag får chansen. Att få möjligheten att spela i samma lag som min vän Joey LaLeggia är en stor bonus såklart. Jag ser även fram emot att träffa alla supportrar och lagkamrater inom en snar framtid, säger Zajac.


Duon har skrivit på ett kontrakt som gäller över den kommande säsongen. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)