Kaptenen sköt hem matchbollen efter övertidsdramatik


26 maj 2021
2–2 i matcher inför nattens drabbning mellan Carolina och Nashville.
Då sköt veteranen och lagkaptenen Jordan Staal segern till Carolina som nu har matchboll inför kommande möte i Tennessee.Carolina har skaffat sig ett guldläge inför fortsättningen av matchserien mot Nashville. 

I och med Jordan Staals övertidsmål i natt har Hurricanes skaffat sig en 3–2-ledning i matcher, något som gör att man kan avgöra matchserien vid vinst i nästkommande match.

Det var däremot gästande Nashville som skulle diktera villkoren i stora delar av matchen. 

Yakov Trenin i Nashville prickade in ledningsmålet efter elva spelade minuter, men strax därefter kunde hemmalaget kvittera. Martin Necas utjämnade i powerplay och 1–1 stod sig perioden ut.

Tidigt i den andra perioden kunde däremot gästerna ta ledningen på nytt när Trenin avslutade i mål för andra gången den här matchen efter ett två mot ett-läge, en ledning som skulle hålla sig en bra bit men Carolina skulle återigen hitta vägar att komma i kapp.

12:55 in i tredje perioden var det återigen dags för Martin Necas att kliva fram, och tjecken utjämnade till 2–2, ett resultat som stod sig hela vägen ut.

Väl i förlängningen behövde inte Carolina särskilt mycket tid för att plocka hem matchbollen. Jordan Staal prickade elegant in segermålet på tennis efter två spelade minuter och 12 000 åskådare fick taket att lyfta för första gången på länge i PNC Arena.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 3–2 efter förlängning
Målskyttar, Carolina:
Martin Necas x2, Jordan Staal
Målskyttar, Nashville: Yakov Trenin x2