Missnöjd – trots seger och hattrick: "Vi måste titta oss själva i spegeln"

(19643) Colorado

Publicerad: 20 maj 2021

Efter dominansen i grundserien har Colorado fått en drömstart mot St Louis.

Nathan MacKinnon slog till med karriärens första hattrick i slutspelssammanhang – men efteråt krävde den kanadensiska stjärnan mer av laget.

– Vi var utspelade under sista 30 minuterna av den här matchen och vi behöver hitta ett svar på det inför match tre, säger MacKinnon.

Colorado avslutade grundseriens som ligans bästa lag och vann direkt när slutspelet drog igång för ett par dagar sedan.

Gabriel Landeskog inledde slutspelet med ett Gordie Howe hattrick – mål, assist och slagsmål och i natt var lagkaptenen återigen en bidragande faktor.

– Jag tycker att Landeskog satte tonen för oss i första perioden och alla andra följde efter, säger Colorados tränare Jared Bednar.

Landeskog stod perfekt placerad framför kassen när Nathan Mackinnon öppnade sitt målkonto i det andra mötet mot St Louis och kanadensaren blev till slut tremålsskytt – hans första hattrick i slutspelssammanhang.

St Louis hämtade upp 3–0 till 3–2 men skapade dramatik i matchen men då klev MacKinnon fram på nytt och gav Colorado en tvåmålssledning.

Han fullbordade sitt hattrick genom att fastställa slutresultatet i tom bur.

– Vi är starka hemma men vi gjorde ingen bra match och får vara nöjda med resultatet men ska vi vinna den tredje matchen kommer vi att behöva spela bättre, säger MacKinnon.

– Vi blev utspelade sista 30 minuterna och vi behöver se oss i spegeln direkt och spela bättre, fortsätter kanadensaren.

Gabriel Landeskog lämnade isen med två nya assistpoäng.

Colorado–St Louis 6–3 (2–0, 1–1, 3–2)

Mål, Colorado: Nathan MacKinnon 3, Joonas Donskoi 2,  Brandon Saad.

St Louis: Sammy Blais, Brayden Schenn, Mike Hoffman.

•••

Carolina–Nashville 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)

(2–0 i matcher)

Nashville stod för en stark comeback i grundserien och säkrade till slut en plats i slutspelet men nu har laget fått en tuff start mot Carolina.

Alex Nedeljkovic räddade 32 skott och höll nollan samtidigt som den finländske stjärnan Sebastian Aho blev tvåmålsskytt. Matchen slutade 3–0 och Carolina har 2–0 i matchserien.

•••

Boston–Washington 3–2 (0–0, 1–2, 1–0, 1–0)

(2–1 i matcher)

Washington hade ledningen med både 1–0 och 2–1 i det tredje mötet mot Boston men efter en sen kvittering i tredje perioden av storstjärnan Brad Marchand så fick vi ett avgörande i förläningen. Hemmalaget slarvade runt kassen i egen zon och Craig Smith tog vara på den möjligheten och avgjorde till Bostons fördel. 2–1 i matcher till Bruins.