HockeyNews
PLUS

Efter NHL-tappen – Luleå har inga högerskyttar kvar på backsidan

(19471) Victor Berglund/Nils Lundkvist
Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Luleå tappar högerskytten Victor Berglund till Bostons organisation. Och VM-aktuelle Nils Lundkvist väntas skriva på för NY Rangers när säsongen med Tre Kronor är över.

Då har Luleå inga högerskyttar på backsidan.


Lagkaptenen i Luleå Erik Gustafsson har varit med och lotsat fram backar som Jesper Sellgren, Nils Lundkvist och Victor Berglund i SHL.


Både Sellgren och Berglund har skrivit NHL-kontrakt. Efter lite strul med ett visum blev det på torsdagen klart att Victor Berglund ska åka över till Bostons organisation där han har kontrakt inför nästa säsong.


Hur det blir med spel i Luleå till hösten är oklart för Victor Berglund, som gjorde 21 poäng (4 mål, 17 assist) på 50 SHL-matcher.


– Det ligger i Bostons händer, så att säga. Vi har avtal med honom här om han ska vara i Sverige, men de har inte bestämt någonting ännu hur det blir, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Victor Berglund lämnar Luleå med destination Boston. Utan honom och Nils Lundkvist står Luleå utan högerskyttar på backsidan. Foto: Bildbyrån.


Eftersom Luleås landslagsback Nils Lundkvist med all sannolikhet skriver på för New York Rangers när han är klar med Tre Kronor står Luleå utan någon högerskjutande back i spelartruppen.


– Vi får se. Vi har ju ingen där. Tränarna är helt inne på att på sättet vi spelar så är det inte jättenödvändigt med en rightare. Om än leftback är lite bättre vill de ha det ändå. Men nog hade det varit bra att ha en rightback, så är det ju, säger Ulf Engman.


– Nisse är inte bara en rightare, han är jävligt duktig.


LÄS MERLuleå om Shinnimin-lösning: "Tror inte att de flesta är så långsinta"


20-årige Lundkvist från Piteå gjorde 32 poäng (14 + 18) på de 52 matcherna i SHL för Luleå och är på väg att slå sig in i Tre Kronors VM-trupp.


– Han är en bra kille att ha med i en grupp också. Han är alltid glad och positiv och han älskar att spela hockey och träna. Det är ett väldigt jobbigt tapp för oss, konstaterar Luleås vice general manager Ulf Engman.


LÄS MERTappar Luleå fler spelare till KHL? Imorgon löper klausulen ut


Luleå har haft lite ledigt efter förlusten i den sjunde och avgörande SM-kvartsfinalen mot Skellefteå.


– Vi har återsamling på måndag. Då kör vi igång fysträningen. Det är tester framför allt första veckan. Sedan kör det igång och vi tränar fram till midsommar innan det blir semester i några veckor. Vi går på is och börjar igen den 28 juli, på måndagen. Nu har de varit lediga i två och en halv vecka och de brukar vara sugna på att få köra igång och träffas. Tränarna har också fått lite ledigt så det blir kul att träffa alla, säger Ulf Engman.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)