HockeyNews
PLUS

Hallam om Everberg: "Ett avbräck – högt upp på mina listor till SHL Awards"

(19380) Sam Hallam
Bildbyrån / Henrik Sjöberg, HockeyNews.se

Publicerad: 1 maj 2021

FacebookXWhatsApp

VÄXJÖ. Dennis Everberg är ett frågetecken i Rögle – som kan få stor påverkan i finalserien.

– Det är klart det är ett avbräck, det säger jag inte för att lägga över något. Han är högt upp på mina listor till SHL Awards, säger Växjötränaren Sam Hallam till HockeyNews.se.


Växjö Lakers slåss återigen om guldet och Sam Hallam har varit med och tagit klubben hela vägen 2015 och 2018.

– En otroligt bra prestation av oss att ta oss hit. Vi gick in lågt rankade i mångas ögon och överraskade kanske många men inte oss själva. Vi har fått mer förväntningar på oss som vi slitet med i slutspelet men nu är det final och jag hoppas vi kan släppa loss ordentligt, säger Hallam till HockeyNews.se.

Vad minns du starkast från guldåren?

– Att man ofta förskönar och romantiserar hur bra allt var men glömmer bort hur tajt det är och hur små saker som avgör. Vi har ofta gått in som högt rankat lag i slutspelet med höga förväntningar och för varje steg man tar så släpper pressen. Nu har vi tagit oss förbi kvart och semifinal och vi kan ta kampen och ha något att vinna, säger Hallam.

Hallam firar guldet 2018. Foto: Bildbyrån

Dennis Everberg spelade under Sam Hallam i Växjö 2016/17 men är ett av Rögles frågetecken inför finalserien – en viktig pusselbit för motståndarna.

– Det är klart att det påverkar. Det säger jag inte för att lägga över något, men när jag lämnar in mitt till SHL Awards så är han högt upp på mina listor över MVP och årets forward. Det är han för att vi jobbat ihop med Dennis och vet hur bra han är och hur viktig han är för Rögle. Det är klart att det är ett avbräck men Rögle har visat att dom har ett brett lag som tagit sig till final med ett par tuffa skador, säger Hallam.

LÄS MER: Petterssons nya guldjakt i Växjö: "Den har jag inte rört..."

Senast Växjö vann SM-guld hade Elias Pettersson stor show i SHL och nu har Hallam Emil Pettersson att använda sig av på isen.

Vad finns det för likheter där för dig?

– Dom är lika jävla tjuriga båda två. Och lika avslappande och sköna i det andra läget. Emil visade ganska tydligt mot Örebro senast vad han är kapabel till och han tar tag i vårt offensiva spel och sätter upp Gynge på ett bra sätt till 1–0-målet och skickar samtidigt en bra signal till oss.

Se hela intervjun med Sam Hallam i IG-tv.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)