Nashvilles svenskar bakom femte raka segern: "Fortsätta jobba hårt"

(18765) Viktor Arvidsson/Nashville

Publicerad: 29 mars 2021

Nashville fortsätter att gå starkt i NHL.
I natt kom lagets femte raka seger när man vann mot Chicago – och lagets svenskar fortsätter producera poäng.
– Det gäller att fortsätta jobba hårt, säger Viktor Arvidsson efter matchen.

Nashville och Chicago kampas just nu om den sista slutspelsplatsen i Central division. Inför nattens möte var det Blackhawks som var ovanför strecket, men det kom att ändras efter en jämn match.

Det var Nashville som kunde ta ledningen redan efter knappt fem minuter, när Viktor Arvidsson jobbade till sig pucken bakom mål – och sen vallade den på Malcolm Subban och in.

Och i slutet av perioden hamnade Calle Järnkrok återigen i målprotokollet. Den formstarka svensken kunde nämligen då styra in 2–0 och gav Predators lite andrum inför de 40 minuterna.

Men efter en mållös andra period kom Blackhawks ikapp. Sju och en halv minut in i sista perioden reducerade Alex DeBrincat – och knappt två minuter senare slog han till igen och kvitterade matchen.

– Jag tycker inte det strulade för oss något, men efter det målet behövde vi inse att det var likaläge. Vi behövde gå för segern då. Jag tycker vi stabiliserade vårt spel igen och det var bra att vi lyckades vända på det, säger Viktor Arvidsson efter matchen.

Däremot skulle Viktor Arvidsson få med sig ytterligare en poäng. Han noterades nämligen för en assist när lagkaptenen Roman Josi avgjorde matchen med sitt 3–2-mål.

Segern var Predators femte raka, och andra i rad mot just Chicago. De klättrade också förbi Blackhawks i tabellen.

– Vi var i en liten dipp för en månad men efter den (långa) roadtripen hittade vi vårt spel och fortsatte spela det till 100 procent. Självklart får man självförtroende när man vinner, men det gäller att fortsätta jobba hårt, säger Arvidsson efter matchen.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2–3 (0–2, 0–0, 2–1)