HockeyNews
PLUS

Lundh om HV71:s drag inför kvalet – och så gör man med SSK-forwarden

(18720) Lundh/Olausson/Pär Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 27 mars 2021

HV71 tar hjälp av NHL-klubben Dallas spelarutvecklare Pär Johansson i ett försök att rädda sig kvar i SHL.

Och frågan är om det blir aktuellt att kalla hem utlånade JVM-forwarden Oskar Olausson från Södertälje inför kvalet.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Stephan Lundh och HV71:s tränarstab får förstärkning omgående. Det är den tidigare spelarutvecklaren i HV,  Pär Johansson, som återvänder och ska hjälpa laget under återstoden av den här säsongen. Han är inlånad från NHL-klubben Dallas där han också jobbar med spelarutveckling.


– Jättebra tycker jag. Pär var med oss förra året i samma roll. Han är en jättebra resurs och det är skönt att ha ett par ögon på läktaren och som även är med i det dagliga jobbet, säger HV:s huvudtränare Stephan ”Lillis” Lundh till HockeyNews.se.


Pär Johansson kan från sin position på läktaren under matcherna ge tränare och spelare värdefull information under matchen och inte minst i periodpauserna. Han kommer även att finnas med på träningarna, men alltså inte stå i båset.


LÄS MERHV71 förstärker ledarstaben inför kvalet


– Det är perfekt i och med att vi känner honom allihop. Jag tycker att det är skitbra den möjligheten. Det vore fel att inte använda alla man kan använda och vända och vrida på allting säger Lundh.


HV71 har hamnat i en svår knipa efter tio raka förluster och två rejäla ras den här veckan mot Leksand (0–6) och Oskarshamn (0–7).


Ny tung förlust för HV71 mot Oskarshamn. Men nu kopplar klubben in Pär Johansson som ett extra stöd till spelare och coacher. Foto: Bildbyrån.


Mitt i krisen är det många som vill hjälpa HV71 att resa sig.


– Man får en väldig massa olika förslag, alltifrån Bamses superdrycker till alla möjliga folk. Det får man akta sig för. Jag tycker att det här är en bra lösning och det är bra att känna att alla drar åt samma håll, säger Stephan Lundh.


LÄS MERDagen efter HV71:s ras i Oskarshamn – flera nyckelspelare skadade


HV71 har möjligheten att kalla hem den utlånade JVM-forwarden Oskar Olausson från Södertälje. Så sent som mot Oskarshamn var Jesper Kokkonen petad.


Men Stephan Lundh menar att det inte är aktuellt.


– Nej, i dagsläget har vi ingen tanke på det. Vi tycker att vi har rätt mycket forwards och det är klart att hamnar vi i ett läge där det är skador så kan det vara bra, men just nu är det en fördel både för honom och för oss att han får matcha där, säger Lundh.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS