HockeyNews
PLUS

Djurgårdstränaren ser ut att vara förlorad – på väg till rival

(18163) Robert Ohlsson/Djurgården
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 4 mars 2021

Robert Ohlsson har haft ansvaret på Djurgårdens bänk i fem säsonger.
Enligt uppgifter till Sportbladet så kommer han nu lämna Stockholmslaget – då han slutförhandlar med Skellefteå.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson hämtades in från Frölunda inför säsongen 2016/2017. Sedan dess har han tagit Stockholmslaget till en SM-final, 2019.

I år har laget det tyngre och i december berättade både Ohlsson själv och klubbens sportchef Joakim Eriksson för HockeyNews.se att förhandlingarna mellan parterna hade pausats.

– Vi har pausat den dialogen med honom och våra tränare för tillfället. Vi har fullt fokus på det vi har framför oss nu. För fem omgångar sedan hade vi sju raka torsk. Då var det fullt fokus på det. Nu är det fokus på att bibehålla den spelmässiga trend vi har, det är inte bara resultatmässigt med tre vinster på fem matcher, vi spelar också bättre och stadigare igen, sa Eriksson då.

– I slutändan ska det jag vill och det klubben vill, då ska vi vara med och utmana om toppositionerna i Sverige, och Europa, så är det. Det är vad vi har sagt och då måste det vara så också, sa Ohlsson om tankarna på en fortsättning i Djurgården i december.

LÄS MER: Förhandlingarna om nytt coachkontrakt drar ut på tiden i Djurgården

Och nu ser det ut som att Ohlsson kommer lämna Djurgården. Enligt uppgifter till Sportbladet är han inne i slutförhandlingar med Skellefteå.

Skellefteå har i år inte haft någon uttalad huvudtränare utan Stefan Klockare, Stefan Hedlund och Andreas Falk har haft ett gemensamt ansvar. Till nästa säsong kommer även Hedlund flytta ner till Schweiz, vilket gör att en lucka öppnar sig på tränarbänken.

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS