HockeyNews
PLUS

Spaningar från Södertälje–Tingsryd: "Vilken comeback"

(18199) Christopher Bengtsson
Bildbyrån

Publicerad: 24 februari 2021

Södertälje hängde av Tingsryd från kampen om fjärdeplatsen med en 3–1-seger.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET. - ligans huvudpartner

Trodde på en bättre öppning
Tingsryd har varit ett av ligans formstarkaste lag den senaste tiden, men föll mot Almtuna igår och det var därför intressant att se hur man svarade ikväll. Men man var inte riktigt på hugget i den första perioden och det syntes både på resultattavlan och skottstatistiken. Det klart bättre i den andra, även om man hamnade i ett 0–2-underläge innan man kom in i det målmässigt.

Han ger ökad trygghet längst bak
Filip Gustavsson var stabil under sitt NHL-lån men SSK sökte efter ökad stabilitet bredvid Fredrik Bergvik då Alexander Sahlin inte kom upp i tidigare standard. I Jussi Rynnäs har man nu skaffat sig en rutinerad herre som har grundkapaciteten att kunna spika igen när det behövs, det var inte länge sedan han hade starka papper i både den finska och tyska ligan. Med Rynnäs och Bergvik står man trygga inför slutspelet.

Jussi Rynnäs i SSK-målet. Foto: Bildbyrån

Vad har hänt i powerplay, SSK?
Det råder ingen tvekan om att Södertälje har materialet för att vara effektiva i powerplay, och man är också tvåa i ligan sett över hela säsongen. I februari har det däremot gått troll i det hela. Inför kvällens match var man knappt 16 procentiga i numerärt överläge och näst sämst i ligan denna månad. Några mål blev det inte ikväll heller, trots tre lägen med en man mer. Här finns sparkapital.

Det var nog topp fyra som rök nu
Få, om ens någon, trodde att Tingsryd skulle vara ett lag bland de fyra främsta i allsvenskan denna säsong men man har motbevisat förhandstipsen och inför kvällen hade man chansen att krympa avståndet upp till fyran SSK till endast tre poäng. Men det rätta flytet fanns inte där ikväll, ett par ramträffar bland annat, och man har nu förlorat tre av fyra matcher mot Södertälje denna säsong.

Vilken comeback
Christopher Bengtsson hade varit borta från spel sedan han ådrog sig en skada 27 januari, men var tillbaka i kvällens match. Och comebacken kunde knappt börjat bättre. Inte ens fem minuter hade spelats av matchen innan han kom in i offensiv zon, snurrade och sköt i samma aktion och gav SSK ledningen. Och en assist direkt i andra. Forwarden blir en viktig kugge när serien går in i slutskedet och man slåss om hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Södertälje SK–Tingsryds AIF 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
Mål, SSK: Christopher Bengtsson, Lucas Carlsson, Ludwig Blomstrand
Mål, TAIF: Jonatan Harju
Skott: 26–26 (12–6, 6–9, 8–11)

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS