HockeyNews
PLUS

Nya restriktioner kring ungdomsidrotten – elitidrotten ses över

(18194) Malmö Arena
Bildbyrån

Publicerad: 24 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Under onsdagseftermiddagen höll regeringen pressträff tillsammans med Folkhälsomyndigheten.
Då beslutades det bland annat att enstaka matcher för ungdomar inte får tillåtas. Det meddelades också att elitidrottens fortsatta vara eller inte vara ses över tillsammans med Riksidrottsförbundet. 

Så sent som i december meddelade regeringen att det är tillåtet att bedriva träningar och matcher på ett smittsäkert sätt för personer födda 2005 eller tidigare. 


Men nu har coronasmittan ökat på nytt i Sverige och nu inför regeringen nya restriktioner. Bland annat meddelade Folkhälsomyndighetens Johan Carlson att FHM skärper sin avrådan till idrottsföreningar gällande cuper, matcher och läger. 

– Enstaka matcher får inte längre tillåtas för barn och unga. Tävlingar får komma senare, säger han på onsdagens presskonferens. 


Precis som tidigare tidigare får personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott träna och tävla tillsvidare, men där meddelades det att det förs fortsatta diskussioner tillsammans med Riksidrottsförbundet. 


Regeringen gör det nu också möjligt för Folkhälsomyndigheten lokalt och nationellt att begränsa personantal för samlingsplatser. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)