HockeyNews
PLUS

Förlänger Luleå med trotjänarna? ”Gillar att jobba med kontinuitet”

(18060) Karl Fabricius/Niklas Olausson
Bildbyrån

Publicerad: 21 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Luleå valde att inte göra någon värvning innan transferfönstret stängde i måndags.

Nu väntar pusslet med nästa säsongs lag och frågan är om trotjänarna Karl Fabricius, 38, och Niklas Olausson, 34, får var sin bit i det.

– Jag kommer inte att gå in på specifika namn, men vi gillar ju att jobba med kontinuitet, säger vice general managern Ulf Engman till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Luleå tänker vara med och fightas om SM-guldet 2021. Att det inte blev någon sista minuten-värvning ska inte misstolkas.


Och under säsongen har Luleå både släppt spelare och värvat ersättare. Så var det när forwarden Noel Gunler kände att han fick för lite istid och flyttade vidare till Brynäs. I gengäld plockades mångsidige forwarden Chris DeSousa in som ersättare.


LÄS MERLuleå nobbade sista minuten-värvning: "En spelare vinner inget SM-guld"


Luleå var också rejält på hugget när stjärnmålvakten Joel Lassinanttis utflykt till KHL-klubben Sotji inte blev så lyckad som det var tänkt. Trots att norrbottningarna hade både David Rautio och Jesper Wallstedt under kontrakt den här säsongen lockades Lassinantti hem.


Och han skrev på ett kontrakt som sträcker sig ända till 2025.


För närvarande bygger Luleås general managers Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman resten av laget som ska spela i SHL till hösten. 13 spelare har kontrakt och Luleå har förlängt kontrakten med Daniel Sondell, Einar Emanuelsson och Juhani Tyrväinen.


– Nästa säsong är det mer kvar än det brukar vara beroende på läget vi är i med den stora osäkerheten för nästa år. Vi har ändå en god känsla att vi ska få ihop ett bra lag, men det kommer nog att ta lite längre tid än vad det kanske gör ett vanligt år, säger vice general managern Ulf Engman till HockeyNews.se.


Den finländske landslagscentern Juhani Tyrväinen har förlängt sitt kontrakt med Luleå till 2023. Foto: Bildbyrån.


Coronapandemin och dess ekonomiska konsekvenser med tomma läktare och intäktsbortfall påverkar spelarbudgeten för kommande säsong.


– Vi har fått en preliminär att börja jobba efter, men det är inte riktigt klart och det är ingen som vet hur det ser ut till hösten med publik. Så det är jättesvårt att veta hur mycket man kan satsa, säger Engman.


Men tillägger i nästa andetag:


– Sedan ska vi ändå ha ett lag så några bitar kan man sätta, men det går inte att göra färdigt pusslet.


Har ni en rangordning ni jobbar efter?


– Inte direkt utan det blir att man har flera olika scenarion för olika ekonomi, så man får ha flera olika dokument levande och klura vad som blir bäst. Det är rätt komplicerat känns det som, att få ihop det. Ska vi ha en budget så var kan du ha de lite billigare pjäserna och var kan du spara? Ska vi gå bredare och ha jämnare löner eller mer toppar? Hur ska man göra? Det finns flera olika vägar, resonerar Ulf Engman.


– Även om vi vet på ett ungefär så är det ändå svårt för det gäller att få ihop helheten också. Det går många timmar åt att klura hur man ska bygga för olika scenarion.


De assisterande lagkaptenerna Karl Fabricius och Niklas Olausson har utgående kontrakt. De har ett stort hjärta för Luleå Hockey och har spelat och spelat och spelat för Luleå…


Så frågan är om de blir kvar ännu en säsong i klubben?


– Jag kommer inte att gå in på specifika namn, men vi gillar ju att jobba med kontinuitet. Så är det ju. Inför i år och inför förra säsongen så har vi inte bytt så många spelare. På det sättet får man ihop en stark och bra grupp som jobbar bra tillsammans. Vi vill fortsätta jobba med kontinuitet, så är det, säger Ulf Engman i en kommentar som skulle kunna tolkas som att en dörr står öppen för Fabricius och Olausson.


***


Vill du vara med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)