HockeyNews
PLUS

Luleå begränsar urvalet i forwardsjakten inför transferdeadline

(17940) Luleå Hockey
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 12 februari 2021

Luleå har begränsat sitt sökande efter en forward.

– Det ska vara någon som verkligen kan gå in och förstärka om vi ska göra någonting, säger klubbens vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

Samtidigt är förhoppningen att både Petter Emanuelsson och Chris DeSousa ska vara tillbaka från skador inom kort.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Under säsongen har Luleå gjort om en del i sin spelartrupp. Nyligen släppte man den finländske landslagscentern Arttu Ilomäki till HV71 efter en gemensam överenskommelse.


Sedan den 30 december finns forwarden Petter Emanuelsson på skadelistan efter en ljumskoperation. Och det finns frågetecken för forwarden Chris DeSousa inför omstarten på tisdag i nästa vecka då Luleå tar emot Färjestad.


– Det ser väl ganska bra ut, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se om skadeläget i laget.


Chris DeSousa har kommit in i Luleås lag efter starten i september som ersättare för forwarden Noel Gunler som flyttat vidare till Brynäs.


– DeSousa har någon liten känning, men det är inte någonting som är allvarligt. Han kanske spelar på tisdag. Någon dag kan det vara, fortsätter Engman.


Petter Emanuelsson närmar sig comeback och kan vara tillbaka i Luleå om någon vecka. Foto: Bildbyrån.


För Petter Emanuelsson har det blivit 16 missade matcher med Luleå. Han gjorde sex mål och fyra assist på 19 matcher fram till operationen. Nu tar han stora steg mot en comeback


– Petter ser bra ut på isen. Det är någon vecka bort ändå, men det är inte lätt att se att han är skadad längre. Han ser bra ut, tycker jag. Det känns väldigt positivt på honom också, säger Ulf Engman.


Luleå försöker hitta en förstärkning till offensiven och man har till midnatt på måndag den 15 februari på sig. Det blir i så fall en toppcenter eller en spetsforward.


Men hur det kommer att gå är oklart.


– Det är ganska tunt. Vi känner väl att det är för sent att starta igång någon spelare som inte har spelat. Vi vill hitta någon som är igång och det är väldigt tunt, säger Ulf Engman.


LÄS MERLuleå kan tvingas tänka om: "Vi tål inte så många skador till"


– Om det kommer någon sent så finns det risk för att det är många som är intresserade av samma spelare.


Går det att göra något fynda i Hockeyallsvenskan?


– Det har jag svårt att se. Man ska inte stänga något helt förrän det har gått över tiden, men det är inte vår plan att bara bredda, säger Luleås vice general manager Ulf Engman.


***


Vill du vara med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS