Gjorde tre mål på fyra skott – Tingsryd effektivare än Björklöven

(17902) Tingsryd

Publicerad: 10 februari 2021

Björklöven ägde trycket och vann skotten klart – men det var Tingsryd som var effektiva.
Hemmalaget gjorde tre mål på fyra skott i den andra perioden och lyckades vända matchen – tack vare två mål av Rasmus Bengtsson.

UNIBET – ligans huvudpartner

Björklöven inledde bäst och tog också ledningen efter drygt fem minuters spel, då Alexander Deilert avlossade ett skott från det höga slottet.

Björklöven ägde fortsatt matchen efter målet och hade bud på mer, men Adam Åhman stod emot väl i hemmamålet.

Även den andra perioden var till stor Björklövens och laget vann skotten med 8–4, men det var Tingsryd som skulle stå för målen.

Först kvitterade Filip Cederqvist i powerplay. Därefter stod Rasmus Bengtsson för dubbla fullträffar och därmed var det Tingsryd som var i förarsätet inför tredje perioden.

Baklängesmålen tog udden av Björklöven och laget lyckades inte komma ikapp i den tredje perioden. I stället kunde Filip Cederqvist sätta 4–1 i tom kasse i matchens sista minut.

Tingsryd – Björklöven 4–1 (0-1, 3-0, 1-0)
Mål, TAIF: Filip Cederqvist 2, Rasmus Bengtsson 2
Mål, IFB: Alexander Deilert
Skott: 19–32 (8-17, 4-8, 7-7)