HockeyNews
PLUS

Spaningar från Mora-Södertälje: "Viktigt att få igång nyförvärven"

(17901) Södertälje
Bildbyrån

Publicerad: 10 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Södertälje studsade tillbaka efter gårdagens nolla mot Mora och körde över samma motstånd idag med 6–2.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockehAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Har potential att bli ett rejält tillskott
Det har hänt en hel del i Södertäljes trupp den senaste tiden, både in och ut. Marcus Davidsson har tidigare visat att han har hög kapacitet i svensk hockey men har de senaste säsongerna haft det stökigt. Ikväll så visade han prov på vad han kan tillföra till ett lag när det stämmer för centern. Spelskicklig och har genombrottskraft som kan sätta honom i bra lägen.

Viktigt att få igång nyförvärven
Utöver Davidsson har även Samuel Bitten, Anton Blomberg, Lucas Nordsäter och Oskar Olausson kommit in på slutet och de har alla börjat skriva in sig i poängprotokollet. Ikväll noterades de alla för poäng, där det för Bitten dessutom var debutmatch, och det är inget som ska underskattas, även om det i Nordsäters fall inte är främst poängproduktion han är inhämtad för.

Vilket vapen man sitter på
Spelet i fem mot fem stämde inte fullt ut för Mora den här kvällen men så länge man har det powerplayspel man har kommer man alltid att ha häng på motståndarna. Spelgeniet Daniel Ljunggren kan skära upp vilket försvar som helst och med skarpskytten Johan Persson är alla direktskottslägen farliga och Oskar Stål Lyrenäs är ett konstant hot i slottet, medan Oscar Eklind är en duktig kraft framför mål. 

Skönt trendbrott
Det är ingen nyhet och det var inte sista gången vi såg det, men att det kan skilja så mycket i prestation hos ett lag från en dag till en annan slutar aldrig att förvåna. I tisdagens möte var det ett rejält och klart övertag för Mora och SSK var inte alls med. Idag var det ett helt annat Södertälje. Säkerligen en självförtroende höjande seger, dels att ta revansch på Mora men också studsa tillbaka efter två raka nollpoängare.

Hur reagerar den unga truppen?
Mora hade tågat på riktigt fint den senaste tiden innan dagens match, där man hade sex raka segrar. Dalalaget har gått upp och ned under säsongen men har allt som oftast visat att man har ett spelsätt som kan välta alla lag. Med ligans yngsta trupp ska det nu bli intressant att se hur man studsar tillbaka från den här käftsmällen. Hittar man snabbt energi igen är en kvarstfinalplats mer än troligt.

Mora IK–Södertälje SK 2–6 (1–4, 1–1, 0–1)
Mål, MIK: Oliver Eklind, Oskar Stål Lyrenäs
Mål, SSK: Marcus Davidsson, Måns Lindbäck, Oskar Olausson, Andreas Hjelm, Lucas Carlsson, Ludwig Blomstrand
Skott: 25–33 (6–13, 7–13, 12–7)

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)