HockeyNews
PLUS

Mora lånar in NHL-draftade backen från Rögle: "Kommer med goda vitsord"

(17867) Thimo Nickl
Bildbyrån

Publicerad: 9 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Thimo Nickl har den här säsongen spelat 13 matcher för Rögle i SHL.
Nu lånas han ut till ett skadedrabbat Mora de nästkommande tre matcherna.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Den österrikiska backen Thimo Nickl anslöt till Rögle inför den här säsongen, efter ett år i den kanadensiska juniorligan QMJHL. 

19-åringen hann med att spela 9 matcher för Rögles J20-lag och det har även blivit 13 matcher i SHL för backen. Men nu får han testa på spel i Hockeyallsvenskan.

Mora dras med skador på flera spelare och har därför valt att låna in Nickl till lagets tre matchen den här veckan. En back de är sugna på att se i Moratröjan.

– Thimo är en välväxt rightskjutande back som vi lånar in från Rögle. Han har en väldigt bra skridskoåkning och han spelar på tå. Bra offensiva kvaliteter men även snabb att stänga ytor i defensiven. Han kommer med mycket goda vitsord från Rögle så det ska bli väldigt spännande att få se honom i Moratröjan. Med skador på Amner, Masuhr, Nörstebö och Granström så har vi blivit tvungna att titta efter hjälp utifrån och Thimo är en spelare som vi fastnade för när vi scoutade honom, säger huvudtränaren Johan Hedberg i ett pressmeddelande.

LÄS MER: NHL-draftade backen om att spela i fyra olika lag under en och samma säsong

Förutom spel i Kanada och Rögle har Nickl representerat det österrikiska landslaget på både U18- och J20-nivå. I höstas draftades han också av Anaheim Ducks som spelare 104 totalt, i den fjärde rundan.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)