HockeyNews
PLUS

Mats Lusth lämnar Karlskrona – så här motiverar klubben beslutet

(17213) Mats Lusth
Magnus Lejhall/Bildbyrån

Publicerad: 6 januari 2021

Mats Lusth och Karlskrona går skilda vägar, det meddelade Karlskrona sent under tisdagskvällen.
Anledningen till beslutet ska vara att ledningen inte delar samma synsätt med Lusth hur man ska spela.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Karlskrona gör sin första säsong i Hockeyettan på flera år efter att man i somras degraderades från HockeyAllsvenskan på grund av ekonomiska problem, och man har gjort en stark comeback hittills.

Med en match kvar att spela av grundserien i Hockeyettan södra är man på en tredjeplats med lika många poäng som tvåan Nybro. Ikväll möter man Borås i den sista matchen innan Allettan börjar, men det får man göra utan sin huvudtränare Mats Lusth. Igår kväll tvingades den meriterade tränaren lämna Karlskrona. Anledningen ska vara att klubben och Lusth inte delar samma synsätt på hur Karlskrona ska spela.

– Vi har väl valt att säga att vi behöver en annan syn på hur vi ska spela hockey i Karlskrona. Just med den truppen vi har besitter den en oerhörd kompetens och kunskap som vi inte tycker att vi fått ut. Vi saknar en bit att nå den förväntan som vi har från vår sida, därför började vi titta på annat, säger Eric Belin, sportkoordinator i klubben i en intervju med P4 Blekinge.

Istället för Lusth väljer nu Karlskrona att satsa på 27-årige juniortränaren Eric Karlsson som haft huvudansvaret för klubbens J20 Nationell-lag under hösten, en lösning som Belin ser som en framtida investering.

– Vi vill bygga långsiktigt med ett nytt och bredare ledarskap som tar ansvar för hela vår elitverksamhet där Eric Karlsson får förtroendet att leda laget framöver. Den moderna hockeyfilosofi som Eric står för tror vi passar dagens trupp på ett väldigt bra sätt.


•••

Gillade du artikeln? Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS