HockeyNews
PLUS

BIK Karlskoga tappade tvåmålsledning men vann ändå i svängigt målkalas

(17025) Gustaf Thorell
Bildbyrån

Publicerad: 26 december 2020

FacebookXWhatsApp

Nio mål och en svängig match.
Det bjöd Mora IK och BIK Karlskoga på under annandagen.
Och det var gästande Karlskoga som gick segrande ur striden.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Det var inga tecken på att julmaten påverkat Mora och BIK-spelarna, i vart fall inte offensivt, när lagen drabbade samman under annandagen.

I den första perioden kunde nämligen BIK gå ifrån till 2–0 efter mål av Gustaf Thorell och Alexander Leandersson, där den senare stod för en läcker soloprestation, innan det kom att svänga rejält i den andra perioden.

Hemmalaget, som för dagen spelade i ett retroställ med inspiration från 60-talet, kunde innan sex minuter var spelat nämligen både reducera och kvittera, bara för att två minuter efter Lukas Wernbloms 2–2-mål få se BIK återta ledningen genom Filip roos.

En och en halv minut efter Roos 3–2 slog dock Morakaptenen Mattias Nörstebö till med sitt första mål för säsongen och innan perioden var över hade Oscar Eklind sett till att sätta Mora i förarsätet inför den tredje perioden.

Då kom nästa vändning i matchen.

Henrik Björklund visade att målformen var fortsatt god då han noterades för sitt 16:e mål för säsongen när han kvitterade till 4–4, tre och en halv minut in i den tredje perioden. Med knappt nio minuter kvar att spela kunde BIK också återta ledningen då Gustaf Thorell sköt direkt och distinkt på en passning från just Björklund.

Därefter följde en Morajakt på kvittering och man fick också avsluta med 1.46 i numerärt överläge, men trots att man hotade rejält ett par gånger om kom aldrig någon kvittering.

Istället kunde BIK hålla undan och bryta sin svit med två raka förluster, som trots förlusterna nu har tagit poäng i fyra raka matcher.

Mora IK–BIK Karlskoga 4–5 (0–2, 4–1, 0–2)
Mål, MIK:
Viktor Amnér, Lukas Wernblom, Mattias Nörstebö, Oscar Eklind
Mål, BIK: Gustaf Thorell 2, Filip Roos, Henrik Björklund

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)