HockeyNews
PLUS

Segerreceptet inför måstematchen: mental vila

(17001) Lindlöven
Skärmdump Stay-Live Grums

Publicerad: 27 december 2020

När Forshaga som från ingenstans hittade storformen och vann elva av sina tolv sista matcher i serien satte det press på Lindlöven.
Plötsligt måste laget vinna hängmatchen mot Grums för att inte missa Allettan.
– Jag tror att det är bra för alla inblandade att få vila mentalt en vecka, säger tränaren Jonas Dufåker till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

När Forshaga slutspurtade satte det ordentlig press på Lindlöven och förutsättningarna är ganska enkla. Vinner Lindlöven sin hängmatch mot Grums tar de platsen till Allettan, tappar de poäng så är det Forshaga som går vidare. Efter ett 12 dagar långt speluppehåll och julfirande har gänget från Lindesberg således pressen på axlarna inför måndagens match.

Är det ett skönt läge med allt i egna händer eller läskigt med pressen?
– Läskigt har det varit de två sista matcherna, eller laget har upplevt det lite läskigt. Det var lite smånervöst mot Forshaga och supernervöst mot Linden, så jag tror att lite ledighet kan vara bra för alla inblandade. Att få landa lite grann och gå igenom hösten i lugn och ro för sig själv. Att vi har spelat bra hela hösten, funderar tränaren Jonas Dufåker.

– Gör vi det vi ska och det vi har tränat på hela hösten så är vi bra. Då är vi svårslagna.

Men om det blev nervöst mot Eskilstuna Linden finns inte risken att det blir nervöst i en sådan här match också?
– Det är klart att risken finns, men jag tror att ledigheten här, att få komma ifrån lite grann. Det blev lite så i matchen mot Forshaga som vi förlorade med 40 sekunder kvar, tittar man på målen vi släpper in så är det väl i alla fall tre där vi har kontroll och gav bort det i egen zon. Det är klart att det är tecken på nervositet, men matchen mot Linden kom så nära inpå och alla var uppe i varv och det är därför jag tror att lite julledigt en vecka och alla får landa lite grann i vad vi har gjort hela hösten så tror jag att det blir bra. För om alla gör det vi ska och vi gör det tillsammans som vi ska så är vi bra. 

Tränaren Jonas Dufåker tror att hans lag har mått gott av att få vila skallarna lite. Foto: Skärmdump

Bra känsla inför Grums
Lindlöven spelade sin sista match den 16e december och tränade sedan på några dagar till innan spelarna fick julledigt. På annandagen återupptas träningen igen inför mötet med Grums på måndagen. Totalt blir det 12 dagar utan match, men tränaren tror mer på nyttan av att få vila mentalt än att laget skulle riskera att bli ringrostigt.

– Det blev lite uppstressat, framförallt de sista två matcherna blev det lite stissigt så jag tror att en veckas vila från hockeyn är bra, att inte behöva tänka hockey så mycket.

– Den här säsongen har ju varit konstig på många sätt, det skrivs ju så mycket om alla serier och coronan och det ska pausas och det blir matcher inställda. Sen är alltid november, december ganska jobbiga, det är mörkt och det är tungt och man har varit igång länge. Så jag tror att det är bra för alla inblandade att få vila mentalt en vecka.

Det är alltså Grums som står i vägen för en plats i Allettan just nu. När lagen möttes i Värmland tidigare under serien vann Lindlöven med 2-0.

– Det är klart att Grums är ett bra lag och det är en jämn match, men vi har matchen borta mot dem som jag tycker vi gjorde jättebra och vinner välförtjänt så det är klart att vi har en god känsla inför Grums.

Hur viktigt är det att ta Allettan-platsen?
– Det är klart att det är jätteviktigt. Lindlöven som förening siktar ju på att vara däruppe varje år, sen tycker jag att vi har spelat så pass bra att vi ska vara där. Jag tycker att vi har spelat så pass bra och stabilt under hösten att vi förtjänar att vara däruppe.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Riktigt bra! Värd en kall öl – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS