HockeyNews
PLUS

15 raka segrar – Timråstjärnan om rekordet: "Klart att man njuter"

(16831) Jonathan Dahlén
Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. 15 raka segrar hade inget lag någonsin åstadkommit i Hockeyallsvenskan.
Det innan Timrå vann med 5–4 över Almtuna på fredagskvällen.
– Det är häftigt nu när vi slagit det, och nu lär vi dryga ut det så det blir svårare att slå, säger Timråkaptenen Jonathan Dahlén till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Sedan Timrå förlorade borta mot Tingsryd i den fjärde omgången har man nu spelat 15 matcher, och gått segrande ur dem alla.

Efter att det tilltänkta derbyt mot Modo flyttats fram på grund av covid-19 i Övikslaget fick Timrå istället se sig ställas mot Almtuna på hemmaplan i NHC arena under fredagskvällen, en match som skulle avgöra om man skulle skriva historia eller inte.

Och historiska, det blev man.

Efter lite darr på ribban i sista perioden kunde man ändå räkna in en 5–4-seger och 15 raka segrar.

– Det är en häftig upplevelse att få vara med om ett så pass starkt hockeylag, man kommer nog aldrig få uppleva av 15 raka igen så det är klart att man njuter, säger Jonathan Dahlén.

Hur mycket hade ni pratat om den här chansen att skriva historia?

– Inte för mycket, men det är klart att varit en morot då det inte är någon som vunnit 15 raka tidigare. Jag tycker att vi hanterar det på ett bra sätt och kommer ut bra. Vi gör en bra match totalt sett, sedan får de lite energi av 5–2 och får 5–3 men överlag tycker jag att vi har rätt bra kontroll på det.

LÄS MER: Spaningar från Timrå–Almtuna: "Det är sanslösa siffror" 

Ja, Timrå ledde med 5–1 efter två perioder och det såg ut som att det skulle bli en komfortabel resa mot den 15:e segern.

Gästerna från Uppsala gav dock aldrig upp utan kom tillbaka målmässigt tre gånger om, innan man inledde ett kvitteringsförsök med en extra spelare på isen.

Timrådefensiven slet då förtjänstfullt och en trepoängare kunde bärgas och historia skrivas.

– Det är häftigt nu när vi slagit det, och nu lär vi dryga ut det så det blir svårare att slå, säger Dahlén, som på nytt noterats för tre poäng och nu har gjort 31 poäng på 14 matcher.

Hur ska ni göra det?

– Fortsätta vara ödmjuka inför varje uppgift, jobba hårt och hålla oss till vår gameplan. Vi har ett fantastiskt bra ishockeylag, ledare och organisation runtomkring, det är väldigt bra allting i Timrå just nu så vi ska bara fortsätta som vi har gjort.

Trots 15 raka segrar och en form som inte ser ut att kunna vara bättre på pappret så återkommer Timrålägret ofta till att det finns ytterligare någon växel att kräma ur.

Något lagkaptenen håller med om.

– Vi kommer vara ännu bättre i slutet av säsongen. Vi blir bättre och bättre för varje dag och vi är ett gäng härliga killar som utvecklas varje dag och vi kommer spela vår bästa hockey i mars och april, säger han.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)