EK: Djurgården får bra betalt för satsningen på sina superjuniorer


28 november 2020

Det kommer inte bli lätt för Djurgården att ersätta William Eklund, 18, och Alexander Holtz, 18, när de drar på JVM.

Pressen på ersättarna blir stor!

Ja, på både Jacob Josefson och Rhett Rakhshani…


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Nu är det bevisat. Djurgården kan både vinna i SHL.

OCH spela bra.


Förutsättningarna kunde ha varit bättre för Djurgården inför bortamötet med smått omöjliga Frölunda.


Roger Rönnbergs Frölunda är SHL:s bästa (hemma)lag. I Scandinavium hade göteborgarna fram till denna senhöstlördag vunnit samtliga nio hemmamatcher och tagit 26 av 27 poäng.


Djurgården hade å sin sida förlorat åtta bortamatcher i rad i SHL, inklusive höstens sex matcher och det hade bara blivit en poäng i Leksand.


Lägg till skadorna på Jacob Josefson, Dick Axelsson, Marcus Högström, med flera.


Men Djurgården har en härlig uppsättning av juniorer och ända sedan pandemins gryning i mars förstod sportchefen Joakim Eriksson att det bästa sett ur många synvinklar var att rita in 02:orna William Eklund och Alexander Holtz i förstakedjan.


Det vägvalet har Djurgården inte behövt ångra många sekunder den här historiska hösten 2020. I självaste Scandinavium var det just Eklund och Holtz som var skillnaden mellan Frölunda och Djurgården.


Om ni inte redan har sett Holtz vackra 1–0 måste ni göra det.Och har ni bommat Eklunds briljanta Datsiuk-passning till Holtz vid 2–0 ska ni ta en titt på det målet också.Eklunds 3–2-mål, som var massor av flyt, men också frukten av att han ständigt har pigga, pumpande och aldrig stillastående ben. Alltid sugen på att göra något oförutsett och påhittigt med pucken. Kanske genom att svänga 180 grader på en tiondel eller två.


Jacob Josefsons stand-in Kalle Östman gör ett mer än okej jobb som center mellan 18-åringarna.


– De är riktigt bra bägge två, skickliga spelare. Det är bara att försöka hänga på så blir det bra, säger Östman om sin roll.


##Faktum är att Holtz och Eklund är poängbäst i Djurgården tillsammans med Sebastian Strandberg. 13 poäng för Holtz och tolv poäng för Eklund på 16 matcher är fina siffror för 18-åringarna.


Djurgården satte punkt för en dyster bortasvit och tog tre välbehövliga poäng. Det här var första bortavinsten sedan den 3 mars förra säsongen mot Linköping.


Det har varit ett återkommande tema och en diskussionstråd hela vägen in i omklädningsrummet.


– Förra året var det extremt egentligen. Det är något vi har snackat om så klart. Vi vill vara lite kaxigare på bortaplan också. Komma ut hårt i början och inte tänka på att det är bortaplan utan brösta upp oss. ”Vi är Djurgården. Här kommer vi!” Det är så man får tänka, sa Kalle Östman till HockeyNews.se inför avresan till Göteborg.


LÄS MERÖstmans utmaning i Djurgården: "Det är en tuff roll att bära"


Sagt och gjort.


##De fysiskt spelande Linus Andersson, Henrik Eriksson, Tom Nilsson och Jesper Pettersson plattade till Frölunda vid väl utvalda tillfällen.


I den första perioden delade Andersson ut två tunga proppar. Nilsson tajmade in en törn på Karl Henriksson och både Henrik Eriksson i boxplay och Jesper Pettersson framför målvakten Mantas Armalis och hjälpte honom till en fjärde seger på fem matcher.


Djurgården radar upp segrar och den här i Göteborg satt förstås extra skönt. Nästa vecka lär nyförvärvet Rhett Rakhshani vara spelklar och redo. Jacob Josefson får kämpa på med rehab kanske en vecka till.


Men som det ser ut nu står sig Djurgården väl rustat inför fortsättningen av säsongen. Fler och fler gör det hårda jobbet och får spelet att se lite enklare ut.


Frölunda har däremot hamnat i något av en svacka. Skärpan i powerplay är inte på topp och det fuskas lite här och där. Och möter man lag i absolut poängnöd blir det ofta förlust i SHL.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons