HockeyNews
PLUS

883 allsvenska matcher ihop – nu förstärker duon klubb i HockeyEttan

(16469) Emmerdahl/Sandström
Bildbyrån

Publicerad: 22 november 2020

De har båda stor erfarenhet av spel i HockeyAllsvenskan.
Nu är backen Jonas Emmerdahl och forwarden Lucas Sandström klara för spel i HcokeyEttan.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 


Under söndagskvällen presenterade Östersund två drömförstärkningar. Backen Jonas Emmerdahl och Lucas Sandström är klara för spel i klubben. 


Både Emmerdahl och Sandström har tung erfarenhet i bagaget. Lucas Sandström har ett långt förflutet i bland annat Mora, Malmö, Leksand, Björklöven, Asplöven och Almtuna. Under sina 506 matcher i HockeyAllsvenskan har han gjort totalt 237 poäng. 


– När det gäller Lucas så har han ett bra poängssnitt från allsvenskan i bagaget. Han är trygg med puck och har fin teknik. Sen är han dessutom en energispelare som är intensiv och aggressiv i sitt spelsätt, vilket kommer passa perfekt med våran hockey och göra startsträckan kortare. Kort sagt är det två väldigt viktiga pusselbitar som faller på plats och stärker oss inför allettan och playoff, säger sportchefen Per Tagesson. 


Den defensivt stabile Jonas Emmerdahl har 377 matcher i HockeyAllsvenskan på meritlistan och kommer närmast från Fife Flyers i den brittiska högdtaligan. 


– Det är spännande rutin som vi får in i truppen i och med Jonas intåg. Hans storlek att ge vårat försvarsspel en extra dimension. Han är van att spela ett liknande försvarsspel som vi gör och kan även vara rejäl när det behövs. Sen är han en stabil tvåvägsback även på allsvensk nivå så det är klart att han kommer kunna bidra i båda ändar av isen även för oss, säger Tagesson. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS