Publicerad: 22 november 2020

Den allsvenska nykomlingen Väsby stod för en riktigt superskräll under söndagen.
Laget slog oväntat tillbaka topplaget Björklöven med 5–3.

UNIBET – ligans huvudpartner

Efter elva matcher utan vinst tog Väsby sin första seger sedan den 21 oktober efter att ha nollat BIK Karlskoga i fredags.

Under söndagen tog man emot topplaget Björklöven på hemmaplan och på nytt stod man för en stark insats när slog till med en rejäl skräll.

Johan Lorraine gav hemmalaget ledningen efter drygt halva den första perioden. Med några minuter kvar av perioden såg Pontus Andreasson till att Björklöven hade med sig 1–1 efter den första perioden.

Väsby tog ledningen på nytt efter åtta minuters spel i mittenakten, då Rasmus Sörgardt slog till med säsongens första fullträff. Glädjen blev dock inte särskilt långvarig, då Oskar Steen gjorde 2–2 på straff bara 26 sekunder efter ledningsmålet.

Alexander Hellström sköt sedan 3–2 till bortalaget med sitt första mål på sex år. Hans senaste fullträff kom den 19 november 2014 då han gjorde mål i en match mot Timrå.

Men trots att Björklöven vänt på underläget gav sig Väsby knappast. Efter 15 minuters spel i mittenakten kvitterade Johannes Nilsson i powerplay. 3–3 var också ställningen efter två perioders spel.

Spelet stod och vägde till en början i den tredje perioden, men när Björklöven åkte på två utvisningar fick hemmalaget chansen i spel fem mot tre.

Väsby tog timeout för att utnyttja det numerära överläget och det gav utdelning. Backen Gustav Bouramman skickade in 4–3 med drygt tio minuter kvar av perioden.

Med 1:40 kvar på klockan satte Lubomir Fetkovic 5

–3 i tom kasse. Därmed är superskrällen ett faktum.

– Nu vet hela jävla hockey-Sverige att vi är ett bra hockeylag, säger Väsbys tränare Viktor Tuurala till C More efter segern.

Väsby – Björklöven 5–3 (1-1, 2-2, 2-0)

VHK: Johan Lorraine, Rasmus Sörgardt, Johannes Nilsson, Gustav Bouramman, Lubomir Fetkovic
IFB: Pontus Andreasson, Oskar Steen, Alexander Hellström