HockeyNews
PLUS

Hallam dundersågar sitt Växjö efter förlusten mot Djurgården

(16451) Robert Ohlsson och Sam Hallam
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 21 november 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Växjö tappade en 2–1-ledning mot Djurgården och fick åka hem till Småland utan poäng från Hovet.

Växjöcoachen Sam Hallam var missnöjd med det mesta och sågade sitt lag. Hårt.

– Alltså, vi klarar inte av att spela oss till en enda farlig målchans på hela matchen, säger Hallam efter 3–2-förlusten.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter två raka trepoängare hemma mot Luleå och borta mot Brynäs tog segerraden slut för Växjö mot Djurgården i Stockholm.


Backen Tim Erixon gjorde comeback efter sjukdom och med Juuso Vainio, Peter Andersson och Miika Koivisto på skadelistan hade Lakers sex backar mot Djurgården.


Men trots ledning med 2–1 i början av den tredje perioden fick smålänningarna vända hemåt Växjö utan någon poäng.


– Det finns väl olika sätt att vinna hockeymatcher på. Man kan kriga sig till dem, man kan spela sig till dem. Idag gjorde vi varken eller. Vi klarade inte av att spela oss till lägen. Våra mål är ju nåt hopslag, studspuck och det andra är en sargstuds och en felbedömning från Djurgårdens målvakt. Alltså, vi klarar inte av att spela oss till en enda farlig målchans på hela matchen, säger Växjötränaren Sam Hallam besviket på presskonferensen efter 3–2-förlusten mot Djurgården.


Robert Rosén höll sig framme och satte 1–1 en bit in i andra perioden och Jack Drury satte påpassligt 2–1 när Mantas Armalis skickade iväg pucken bakom eget mål, men utan någon adress.



Hallam fortsätter att vädra sitt missnöje:


– När dessutom motståndarna har bestämt sig för att blocka skott och kriga och man inte matchar upp det så tycker jag att de avgörande momenten, 2–2- och 3–2-målen som Djurgården gör och jämför med hur det ser ut när vi spelar sex mot fyra där vi inte ens vet var målet står. Och när vi trycker skott är det två-tre man som ligger i vägen. På det hela taget tycker jag att Djurgården krigar hårdare än oss idag och mer medvetet i rätt situationer i en match som kunde ha gått lite hur som helst, men som vi inte bjuder upp till och förtjänar några poäng.


Djurgårdscoachen Robert Ohlsson var desto mer glad och lättad över vinsten efter att ha förlorat borta mot Skellefteå i torsdags. Så Ohlsson passade på att ge Hallam en verbal passning med en subtil gliring om den välansade novembermustaschen.


– I andra perioden får grabbarna syn lite på Sams ”musche” och blir lite paffa. Då blir det inget bra, men i tredje har de släppt den tanken och kör på. Då tycker jag att det var bra.


LÄS MERStark seger för nästan uträknat Djurgården – men nu håller man andan


Sam Hallam log åt Ohlssons kommentar. Men själva matchen fick honom att bita ihop.


Jack Drury gjorde 2–1 för Växjö, men det räckte ändå inte till poäng mot Djurgården på Hovet. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.


Växjö kom till Stockholm med en trepoängare från Gävle i bagaget. Så frågan är hur det kunde se så illa ut mot Djurgården.


– Vi var inte så jäkla bra mot Brynäs. Men vi vann insidan på ett bättre sätt och vi försvarade oss och vi blockade ett par lägen som vi inte gjorde idag. Jag hade hoppats att vi skulle spela bättre idag. Vi såg inte mycket av det i första. Vi hade en lång stund i andra där vi faktiskt spelade med en helt annan fart nerifrån och kom med en annan fart på Djurgården, säger Hallam.


– Men fortfarande utan någon större kvalitet för att hota. Hur det kommer sig vet jag inte. Men jag vet att saker och ting ofta är upp och ner och att vi ska åka hem till Växjö och förhoppningsvis vara lite mer upp nästa vecka, säger Sam Hallam.


***


Riktigt bra? Värd en kall öl  – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)