HockeyNews
PLUS

Spaningar från Brynäs-Frölunda: ”Bästa möjliga födelsedagspresenten”

(16448) Anton Rödin
Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2020

FacebookXWhatsApp

Brynäs bröt den sex matcher långa förlustssviten och vann överraskande med 7–1 mot Frölunda. 
Här är HockeyNews.se:s Mattias Perssons fem spaningar från matchen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Bröt måltorkan och förlustssviten på sin födelsedag


Brynäskaptenen Anton Rödin hade inte gjort mål på åtta matcher. På sin 30-årsdag såg han till att bryta måltorkan och ge Brynäs ledningen efter redan sex sekunder. Det målet satte takten för hela matchen. Det var dessutom karriärens snabbaste mål, enligt Rödin själv. Bruten måltorka, två mål och en sex matcher lång förlustssvit är över – snacka om att ge sig själv den bästa möjliga födelsedagspresenten. 


Jens Olsson kan skratta åt alla kritiker


När Frölunda värvade Jens Olsson i våras var det många som höjde på ögonbrynen. Vad skulle Frölunda med en 35-årig avdankad back till? Jag själv tänkte detsamma. Det kan Jens Olsson bara skratta åt idag. Backen spelar tredje mest av backarna i Frölunda och har förtjänat varenda minut. Det är inget flashigt spel han bjuder på som förr när han hade en mer offensiv roll, men han står för ett genomgående stabilt spel, distinkta passningar och är en perfekt mentor till unge Mattias Norlinder. 


Skillnaden på vinst och förlust för Brynäs


Brynäs gjorde inte på något sätt en dålig match mot Växjö senast, men föll ändå med 3–1. Dagens insats var lika bra om inte bättre, men den största skillnaden var att Brynäs tog sig in på mål. Vid minsta lilla skott fanns där trafik framför kassen och då blir målchanserna också desto farligare. Brynäs har spelat lite för mycket på utsidan tidigare, och det är nästan så att man försökt spela in pucken i mål, vilket man nu har ändrat på. Det finns fortsatt saker att jobba på, men en storseger mot Frölunda är en bra början i alla fall. 


Mycket piggare i sin nya omgivning


Noel Gunler bytte Luleå mot Brynäs för några veckor sedan. Inför matchen mot Frölunda var 19-åringen poänglös i sin nya klubb, men då stod han för sin bästa insats i Brynäströjan. I sin nya omgivning tillsammans med Emil Molin och Jaedon Descheneau kommer han betydligt mer till rätta än vad han gjorde i Luleå och det är bara en tidsfråga innan han börjar leverera kontinuerligt. Skapade en hel del chanser mot Frölunda och noterades även för ett vackert mål. 


Frölunda lyckades inte hantera det kraftiga puckövertaget


Frölunda hade ett rätt kraftigt spelövertag mot Brynäs trots 71 i baken. Totalt tillbringade man nästan tre minuter mer än Brynäs med kontroll på pucken i offensiv zon (spel fem mot fem) sett till hela matchen, men trots det lyckades man inte ta tillvara på spelövertaget. Istället straffade Brynäs laget stenhårt med kontringar gång på gång och det är något Frölunda haft problem med flera gånger den här säsongen. Roger Rönnberg sa det rätt klokt i C More-intervjun efter matchen: ”Jag hoppas att det här blir en läxa”. Det måste det bli, annars kommer fler lag att lyckas straffa Frölunda på samma sätt. 


Källa: SportlogiQ. 

Brynäs – Frölunda 7–1 (1-1, 2-0, 4-0)

BIF: Anton Rödin 2, Jaedon Descheneau, Nicklas Danielsson, Niclas Andersén, Noel Gunler, Oscar Birgersson
FHC: Jan Mursak 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)