HockeyNews
PLUS

Backlöftets uppmaning inför JVM: "Vi måste ställa krav på varandra"

(16446) Philip Broberg
HockeyNews.se / Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2020

Philip Broberg är en av sju tillgängliga spelare från fjolårets JVM-trupp – en stor roll väntar inför mästerskapet i Edmonton.

19-åringen lyfter fram två viktiga detaljer för att Juniorkronorna ska slåss om guldet:

– Vi måste ställa krav på varandra och ha en bra rollacceptans, det är viktigt att man accepterar den roll man får, säger Broberg till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

JVM i Edmonton är drygt en månad bort och planen just nu är att Juniorkronorna ska sätta sig på ett flyg över till Kanada den 13:e december.

Det blev ett brons i Tjeckien för snart ett år sedan och från den upplagan av Juniorkronorna är sju spelare tillgängliga även i år.

Det handlar om 01:orna Hugo Alnefelt, Tobias Björnfot, Victor Söderström, Karl Henriksson och Philip Broberg samt 02:orna Lucas Raymond och Alexander Holtz.

LÄS MER: Juniorkronorna isolerar sig i Sundsvall inför JVM

Philip Broberg gjorde sitt första framträdande i JVM i Kanada säsongen 2018/19 och laddar nu upp för sitt tredje mästerskap.

– Ja, man hoppas verkligen att det håller i sig nu så det blir av, det verkar så nu i alla fall, säger Broberg.

– Jag tror vi har jättebra chanser att gå långt. Vi har alla chanser i världen och det är upp till alla som blir uttagna att snabbt komma ihop som grupp, vi måste ställa krav på varandra och ha en bra rollacceptans, det är viktigt att man accepterar sin roll. Men jag känner att vi har allt i det här laget och har som sagt alla möjligheter i världen att gå riktigt långt.

SE OCKSÅ: Philip Broberg bryter ner sitt klubbval


I Nordamerika väntar man fortfarande på ett besked om när NHL ska dra igång sina träningsläger och när säsongen kan starta.

Samtidigt spekuleras det om att JVM kan bli en try-out för Broberg om platserna i Edmontons backuppsättning den här säsongen – väljer klubben att behålla honom i Kanada så tappar Skellefteå en viktig pusselbit i lagbygget inför avslutningen av säsongen.

– Det är så klart att det blir lite speciellt att vara i Edmonton som har draftat mig och det kommer vara folk från klubben som tittar och jag vill visa framfötterna och visa vad jag går för. Det försöker jag göra varje dag i SHL också, jag vill visa att jag förtjänar en plats där borta, säger han.

Broberg fixar luggen. Foto: Bildbyrån

Tidigare har han flaggat för att han gärna stannar i Skellefteå säsongen ut.

– Ja, exakt. Det är så klart öppet men vi får se vad som är bäst för mig i slutändan och jag, Edmonton och Skellefteå måste prata om det. Jag vill spela min bästa hockey varje dag och sen får vi bara se vad som händer, säger Broberg.

LÄS MER: Nya förhandlingar om JVM i Göteborg

Det spelas sex matcher i SHL i dag och för Brobergs Skellefteå så väntar Malmö på hemmaplan i Västerbotten.

– Vi var nere i en svacka nyss och förlorade fem matcher men det känns som att vi är på god väg ur den nu. Vi spelar bättre och bättre hockey för varje match nu. Det var extra skönt att vi slog Djurgården eftersom vi torskade mot dom på Hovet innan och den matchen tycker jag att vi förtjänade att vinna. Så det var tre extra sköna poäng.

Hur är det med din form?

– Det känns bra tycker jag. Det var riktigt bra i början sen går det upp och ner under en säsong och man kommer ha bättre och sämre matcher. Men jag känner mig pigg och fräsch i kroppen.

•••

SE OCKSÅ: FBK-löftet om stödet från Niklas Kronwall


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS