HockeyNews
PLUS

Regeringens kompensationsstöd har fördelats – så mycket får ligorna

(15363) SHL-pengar
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 november 2020

Under fredagen delades regeringens kompensationsstöd till elitidrotten ut, för de förluster som lidits under kvartal 3 och 4.
Ishockey får totalt 195 miljoner kronor, vilket stod klart tidigare, där elitligorna får ta del av 183 miljoner.

Svensk idrott, däribland ishockeyn, lider stora ekonomiska förluster på grund av coronapandemin. 

Under fredagen kom Riksidrottsförbundet med beskedet om kompensationsstöd till olika idrottsföreningar runt om i landet. 

Ishockey får ta del av 195 miljoner, där 183 av dem går till elitligorna, medan resten går till barn- och ungdomsföreningar.

– Att ishockeyn tilldelas ett kompensatioinsstöd på cirka 195 miljoner kronor visar på hur hårt ishockey som idrott drabbats ekonomiskt till följd av coronapandemin. Nästa steg i processen i utbetalningen av kompensationsstödet är att ligaorganisationerna själva tar fram fördelningsunderlag till respektive förening, säger Johan Stark, Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet på deras hemsida. 

Såhär mycket pengar får ligorna:

  • SHL: 107,8 miljoner kronor
  • HockeyAllsvenskan: 36,8 miljoner kronor
  • HockeyEttan: 30,7 miljoner kronor
  • SDHL: 3,1 miljoner kronor


– Vi ska komma ihåg att detta inte är ett verksamhetsstöd utan kompensation för tappade matchintäkter på grund av pandemin. Men då SDHL är en liga under utveckling vill vi säkra att vi inte tappar fart så därför har vi, i samråd med de andra ligorna, valt att ge fullt kompensationsstöd till SDHL på sökt belopp, säger Stark och fortsätter:

– Vi har också tillsammans med ligaorganisationerna, bestämt att avsätta tre procent av kompensationsstödet till SHL och HockeyAllsvenskan för att möta önskemålet om ansvarstagande. Stöder kommer att betalas ut längre in i säsongen då vi i samråd med SHL och HockeyAllsvenskan kan se klubbarnas totala ansvarstagande. 

***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS