HockeyNews
PLUS

Leksands GM om Campers skada och värvningsläget: ”Känsliga”

(16432) Carter Camper
Bildbyrån

Publicerad: 20 november 2020

FacebookXWhatsApp

Carter Camper tvingades utgå för Leksand i torsdagens match mot Linköping. Dagen efter smällen vill klubben inte kommentera omfattningen av skadan. 
Men Leksands general manager Thomas ”Tjomme” Johansson medger att numerären börjar bli känslig. 
– Fortsätter det här så börjar den bli ansträngd och då behöver vi fundera på hur vi kan stabilisera upp det, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Efter knappa nio minuter in i den tredje perioden i torsdagens match mot Linköping tvingades Leksands forward Carter Camper utgå, efter att han fått motta en slashing mot knätrakten. Forwarden föll till isen och grinade illa, innan han haltade av isen. 


Dagen efter smällen är Leksand tystlåtna kring skadan på sin stjärnforward. 


– Jag har inte så mycket kommentarer till det. Vi vet lite digniteten de närmsta dagarna men just nu vill jag inte säga något, säger Leksands general manager Thomas Johansson. 


Är det allvarligt eller är det så att han är tillbaka i spel inom kort?


– Jag kommenterar inte det.


Kan du säga någonting om skadans omfattning?


– Nej, inte i dagsläget.


Hur ser du på situationen?


– Oavsett om det skulle vara vår spelare eller en motståndare som använder klubban på ett sådant sätt så är det inte okej. 


Tycker du att det är märkligt att den inte anmäls?


– Nej, jag är ju lite part i målet. Det där lämnar jag till andra. Det är bättre att de som jobbar med det får göra en objektiv bedömning av situationen. Om de bedömer att den inte ska gå vidare så är det deras bedömning av det hela. 


LÄS MER: Spaningar från Leksand-Linköping: ”Mycket oroande – då måste Leksand värva”


Just nu har Leksand Mattias Ritola, Daniel Olsson-Trkulja och Carter Camper skadade på forwardssidan. Det gör att man bara har elva ordinarie forwards att tillgå. 


Thomas Johansson ser därför över läget i truppen. 


– Vi har ju gjort oss av med två spelare och i och med att vi gjort det är vi känsliga i numerären. Fortsätter det här så börjar den bli ansträngd och då behöver vi fundera på hur vi kan stabilisera upp det. Vi har inte haft två spelare bort och två spelare in, utan har ju bara gjort oss av med spelare och det har ju skapat en skörhet i vår numerär. Kommer skadorna så blir man lite extra känslig. Den här diskussionen fortgår framåt, säger han. 


Vet ni något mer om när Olsson-Trkulja och Ritola kan vara tillbaka?


– Nej, det är lite svårbedömt just här och nu med deras skador. Man behöver några dagar för att se var skadan landar i och sen kunna vara mer träffsäker med hur skadan påverkas oss. Jag hoppas ha en betydligt bättre bild i början av nästa vecka. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)