Var på väg mot förlust – då klev NHL-lånet fram och vände matchen

(16346) Aleksi Heponiemi

Publicerad: 15 november 2020

Modo var på väg mot ännu en förlust.
Då såg NHL-lånet Aleksi Heponiemi till att vända på matchen mot Västervik på en minut och 19 sekunder.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner

Modo åkte på en tung förlust med 6–2 mot Södertälje i fredags. I söndagens match mot Västervik var laget på väg mot en ny förlust, efter att Garry Fitzgerald gett hemmalaget ledningen i den andra perioden.

Men Modo och framförallt NHL-lånet Aleksi Heponiemi ville annat. På en minut och 19 sekunder klev han fram och gjorde två snabba mål för Modo.

47 sekunder senare kom även 3–1 målet genom Edwin Hedberg, på pass från nyförvärvet Patrik Karlkvist. Karlkvist hade även en assist på Aleksi Heponiemis 1–1 mål.

Modo såg ut att gå till pausvila med en 3–1 ledning, men med en enda sekund kvar av den andra perioden satte Viktor Liljegren 3–2 för Västervik.

Västervik forcerade för en kvittering i den tredje perioden, men Modo och målvakten Antony Peters lyckades hålla undan och knipa tre poäng.

I och med segern kliver Modo upp på en elfte plats i tabellen.

Västervik – Modo 2–3 (0-0, 2-3, 0-0)

VIK: Garry Fitzgerald, Viktor Liljegren
MODO: Aleksi Heponiemi 2, Edwin Hedberg