HockeyNews
PLUS

Djurgården spetsar truppen med anfallsstjärnan

(12800) Rhett Rakhshani
Bildbyrån

Publicerad: 15 november 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgården har gjort klart med poängstarka Rhett Rakhshani för att spetsa till offensiven och fylla upp luckor som uppstått och kommer att uppstå framöver. Kontraktet gäller säsongen ut.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Djurgården blev under gårdagskvällen nollade av Färjestad och saknade skärpa i avsluten. Nu har man gjort klart med en spelare som är väl medveten om var målet är beläget – Rhett Rakhshani. Den 32-årige amerikanen har gått klubblös sedan hans kontrakt med Frölunda gick ut i våras.

– Han har god erfarenhet av spel i SHL och har anslutit till spel i november månad vid tidigare tillfällen och visat att han klarar av att producera spel med hög kvalitet direkt när han ansluter i slutet av november, säger Joakim Eriksson, sportchef och VD, till klubbens hemsida .

Rakhshani är för SHL-publiken tidigare känd från spel i klubbarna HV71, Växjö, Linköping, Malmö och Frölunda.

– För de som följer SHL behöver Rhett egentligen inte en närmare presentation. Han är och har varit en toppspelare i ligan under flera år. Det är en offensivt väldigt skicklig spelare som utgör ett hot i såväl 5-4 som 5-5 spel.


LÄS MER: Enkelt för Bokk att välja Djurgården: "Har mycket respekt som lag" 

Sedan tidigare har Dominik Bokk anslutit och nu tillkommer ytterligare en forward. Detta till följd av att Mattias Guter valt att avsluta karriären, att Anton Hedman ser ut att bli borta under en längre tid och att juniorduon Holtz och Eklund är aktuella för JVM.

– Dessa faktorer sammantaget och vår sportsliga prestation de första 11 matcherna har gjort att vi hamnat i ett sportsligt behov av att addera två stycken forwards vilket nu skett i form av Dominik Bokk och Rhett Rakhshani, säger Eriksson.

LÄS MER: Djurgårdsforwarden avslutar karriären efter skadorna: "Tuffaste beslutet"


Ur den ekonomiska synvinkeln blir inte affären så dyr som den hade varit under ett normalt världsläge. Lönekostnaden för Mattias Guter, som avslutat sin karriär, och Anton Hedman går på ligans sjukförsäkring, så den kostnaden uteblir.


Kontraktet gäller för resten av säsongen.

***

Gillade du artikeln? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)