HockeyNews
PLUS

QUIZ: Boqvist vs Lundeström – vem vet mest om Sundsvall och Timrå?

(16342) Jesper Boqvist Isac Lundeström
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 15 november 2020

FacebookXWhatsApp

SUNDSVALL. NHL-lånen Jesper Boqvist och Isac Lundeström har förstärkt Timrå under hösten men är på väg tillbaka till Nordamerika. 

Hur mycket har duon hunnit lära sig om Timrå som klubb och Sundsvall som stad? HockeyNews.se åkte till Medelpad för att ta reda på svaret.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 


Timrå har levt upp till förväntningarna i höst och är ett topplag i Hockeyallsvenskan.

Jesper Boqvist (New Jersey) och Isac Lundeström (Anaheim) har förstärkt laget i början av säsongen men är på väg tillbaka till USA igen.

Boqvist hann med att göra tio poäng (3+7) på 13 matcher och Lundeström stod för elva poäng (6+6) på tolv matcher.

– Det är klart att det har varit kul att spela här igen och träffa gamla kompisar. Det är många som är kvar i och runt om laget sen sist jag var här. Allt gick lite fortare då, jag var 17 år och även om jag inte är jättegammal nu så känns det som att man kommit en bit på vägen sedan dess, säger Boqvist som under en period var utlånad till Timrå från Brynäs säsongen 16/17.

– Det är en fin stad här och ett jättebra lag. Det har inte varit några problem att komma in i gruppen så allt har varit positivt, säger Lundeström.

Boqvist och Lundeström. Foto: Henrik Sjöberg

Duon har bara gott att säga om sejouren i Timrå och med Jonathan Dahlén som den store stjärna i laget tror Boqvist och Lundeström på Timrå.

– Han är är kung! Och även kallad ”Lill-jesus” här, säger Boqvist.

– Det är klart att man märker här på stan att alla känner igen honom och vet vem han är. Han är stor i Hockeyallsvenskan och det har varit kul att spela med honom, säger Lundeström.

Innan avresan till USA har HockeyNews.se varit på plats i Sundsvall för att ta reda på hur mycket NHL-förstärkningarna lärt sig om Timrå som klubb och deras för tillfället nya hemstad i Medelpad.

Se frågesporten mellan Boqvist och Lundeström i spelaren.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)