HockeyNews
PLUS

Veckans SHL: ”Han har förvandlat Oskarshamn”

(16136) Veckans SHL
Bildbyrån

Publicerad: 2 november 2020

Äntligen har det blivit måndag och det betyder att HockeyNews.se:s reporter, Mattias Persson sammanfattat det hetaste från den gångna veckan i SHL och plockat ut en femma som stått för enastående prestationer.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Veckans lag


Målvakt:

Joe Cannata, Oskarshamn
Kommentar: Succékeepern Joe Cannata fortsätter att imponera. Den gångna veckan bjöd han på nytt storspel när han bärgade två tunga skalpar mot så väl Frölunda som Skellefteå. Totalt räddade han 63 skott under veckan som gick. 

Backar: 

Joel Persson, Växjö
Kommentar:
Efter en någorlunda trög inledning har Joel Persson hittat tillbaka in i SHL-tempot. Han gjorde en stark match i första derbyt men stod för en än starkare prestation i derby nummer två, där han klev fram med ett mål och två assist. Han börjar verkligen se så där bra ut som han var för två år sedan. 

Joel Persson börjar hitta den nivå han höll i Växjö under förra sejouren. Foto: Bildbyrån

Eric Martinsson, HV71
Kommentar: 
Eric Martinsson har varit ett av få glädjeämnen för HV71 under inledningen av säsongen. Backen har spelat stabilt i båda ändarna av isen och har bidragit med en hel del poäng. Den gångna veckan mäktade han med fyra assist på tre matcher. Tillsammans med Johannes Kinnvall utgör han ett av SHL:s bästa backpar. 

Forwards:

Alexander Bergström, HV71
Kommentar:
 När stjärnor som Lias Andersson och Linus Sandin inte klivit fram är det Alexander Bergströms kedja med Linus Fröberg och Filip Sandberg som fått stå längst fram i ledet för HV71. Den gångna veckan låg de bakom nästan allt i offensiv väg för sitt lag. Men Alexander Bergström sticker ut lite extra med sina fem poäng på tre matcher. 

Brady Ferguson, Rögle
Kommentar:
 Brady Fergusons inledning i Rögle kan man säga vad man vill om, men defensivt har han tagit ett stort ansvar och nu börjar även offensiven att klaffa för amerikanen. Har nu radat upp ett par bra insatser och framförallt imponerade prestationen i 5–2 segern mot Färjestad där han stod för två assist, varav den ena av riktigt hög klass. Leder fjärdekedjan på ett bra sätt just nu. 

Oscar Sundh, Oskarshamn
Kommentar:
Oscar Sundh har inte varit center sedan de tidiga HV-åren. I Oskarshamn har han fått chansen på positionen igen – och vilken utväxling han fått. En större roll och spelet i mitten verkar passa Sundh utmärkt, då han får ut betydligt mer av sin offensiva sida från mitten än kanten. Stod för tre mål under veckans två matcher. 

Coach:

Martin Filander, Oskarshamn
Kommentar:
Martin Filanders resa är imponerande och det är inte annat än att man undrar hur stor del han faktiskt hade i Malmös framgångar. På kort tid har Filander förvandlat Oskarshamn från en slagpåse till ett mittengäng och inte minst har han på ett imponerande sätt byggt upp ett spelsystem som passar spelarmaterialet perfekt. Om han kan göra det här med Oskarshamn så börjar jag nästan undra vad han skulle kunna göra med ett topplag. Går på landslagsbreak som femma i en, om än haltande tabell. Det var det nog inte någon som trodde inför säsongen.  

Veckans...

Veckans nolla

Jonas Arntzen har kommit in och gett Jhonas Enroth en match om förstaspaden i Örebro. I tisdags höll han sin första SHL-nolla och det följde han upp med ytterligare en stark insats mot Frölunda. 

Veckans tur i oturen

Det gör ont i hela mig när jag ser Jonathan Anderssons skottäck med huvudet. Det är inte ett löst skott heller direkt. Aj, aj, aj. Som tur är så verkar allt ha gått bra med backen. Men det får ju en att tänka på det som hände med Ted Brithén förra säsongen när han bröt käken efter skott i huvudet. 

Veckans ha studsen med sig

Johan Olofsson gjorde sitt första mål för säsongen i förlängningssegern mot Skellefteå i tisdags. I lördagens match mot Färjestad kom ett nytt mål från Olofssons klubba, ett något turligt sådant, eller vad säger ni?

Veckans lobb

Frölunda redde ut stormen mot Örebro i slutminuterna och med två och en halv minut kunde Patrik Carlsson göra 3–1 med den här lobben. En rätt hyfsad lobb, om vi säger så. 

Veckans stuk

Halloweenvecka! Då passade Skellefteås Rickard Hugg på att klä upp sig som man ska göra på halloween, eller vad sägs om den här kostymen?

Veckans räddning

Hugo Alnefelt rånade Växjö på 2–0 i det första derbyt med den här räddningen. Det är ju till och med så att Richard Gynge, som står för styrningen blir helt chockad när han ser att pucken hamnar i Alnefelts plock. Det här kommer vara en kandidat till årets räddning i slutet av säsongen, var så säkra.

Veckans junior 

Elias Ekström har kommit in och imponerat stort för Örebro. I förlusten mot Frölunda kom också det första SHL-målet, ett vackert sådant. Forwarden följde upp det med att stå för ytterligare två poäng i veckan. 

Veckans brytning

Johannes Kinnvall stod för en riktig klassbrytning mot Växjös Fredrik Karlström i veckans första derby. Det är precis sådana här saker som behöver uppmärksammas i HV71 i tyngre tider.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS