Mora hade förlorat tre av sina fyra senaste matcher.
Då klev Johan Persson och Oskar Stål-Lyrenäs fram och sköt hem lagets första trepoängare på hemmaplan när Almtuna kom på besök.
När slutsignalen ljöd kunde Mora inkassera en tre poäng efter en 4–3-seger.

UNIBET - ligans huvudpartner

Hemmalaget Mora såg sig själva sitta i ett underläge 1–2 mot Almtuna efter den första perioden i Smidjegrav arena under fredagskvällen.

Då klev skyttekungen Johan Persson, som så många gånger förr, in i handlingarna.

Knappt en och en halv minut in i mellanakten skickade han in kvitteringspucken och sju minuter senare var det dags igen när han överlistade Erik Hanses i Almtunamålet.

Men det blev inte Perssons andra som kom att bli det matchvinnande.

Drygt fem minuter in i tredje perioden fyllde nämligen Oskar Stål-Lyrenäs på sitt målkonto när han gjorde 4–2 med vad som var hans andra mål för kvällen. Och det var just det målet som såg till att ge Mora tre poäng då Almtuna kunde reducera med bara två sekunder kvar att spela då Filip Hasa hittade rätt.

Mora IK–Almtuna IS 4–3 , 2–0, 1–1)
Mål, MIK: Johan Persson 2, Oskar Stål-Lyrenäs 2
Mål, AIS: Hampus Harlestam, Mattias Johansson, Filip Hasa