(16091) Hästen-Löven
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 30 oktober 2020

Fem mål på knappt två och en halv minut.
Det bjöds på ett målfyrverkeri i andra perioden mellan Vita Hästen och Björklöven.
I slutändan kunde Björklöven åka hem med en ny trepoängare efter en 7–5-seger.

UNIBET - ligans huvudpartner

Vita Hästen och Björklöven sparade inte på krutet när de ställdes mot varandra under fredagskvällen.

Efter tre mål i den första perioden, som Björklöven vann med 2–1, påbörjades ett rejält målkalas i den andra perioden.

Fem minuter in i perioden kvitterade Marcus Sörensen till 2–2. En minut och 24 sekunder senare ledde Vita Hästen med 4–2 efter mål från Linus Högberg och Marcus Karlberg.

Då var det Björklövens tur att stå för några snabba mål.

14 sekunder efter Karlbergs 4–2-mål forcerade Pontus Andreasson in en reducering och 35 sekunder senare kunde Karl Johansson skicka in sitt första mål för säsongen när han kvitterade.

På två minuter och 23 sekunder bjöds det med andra ord på hela fem mål.

Kim Johansson gav ett par minuter senare Vita Hästen ledningen, en ledning som stod sig tills fem och en halv minut in i tredje perioden.

Då påbörjade Björklöven en vändning som inleddes med att Oskar Steen gjorde 5–5 på straff innan han med knappt tre minuter kvar att spela gjorde 6–5. Daniel Norbe satte sedan punkt för matchen med sitt 7–5-mål i tom bur.

Vita Hästen–IF Björklöven 5–7 (1–2, 4–2, 0–3)
Mål, VH:
Filip Cruseman, Marcus Sörensen, Linus Högberg, Marcus Karlberg, Kim Johansson
Mål, IFB: Oskar Steen 2, Justin Crandall, Carl Grundström, Pontus Andreasson, Karl Johansson, Daniel Norbe