HockeyNews
PLUS

Tung stämning i Stockholm Syd – efter otäck smäll och förlust

(15980) Stockholm Syd
Bildbyrån

Publicerad: 25 oktober 2020

Stockholm Syd fick se sig besegrade av länsrivalen Nord i minikvalet till TV-puckens slutspel. 
Men det var inte bara förlusten som var tung, utan en av spelarna fick föras till sjukhus med ambulans efter en otäck smäll. 
– Han hade känsel i kroppen och kunde prata när han fördes in i ambulansen, säger Syds tränare Oskar Öberg till HockeyNews.se.

Det blir inget slutspel för Stockholm Syd som åkte på två raka förluster mot Nord under helgen.

Efter matchen var det en tung stämning i omklädningsrummet, dels på grund av förlusten men också för att en av spelarna fick föras till sjukhus efter en tackling tidigt i den andra perioden. 

– Det är lite oklart i nuläget, men han slog en axel ur led och fick en smäll mot huvudet. Men han hade känsel i kroppen och kunde prata när han fördes in i ambulansen. Så grabbarna var besvikna efter matchen och oroliga för Sigge, säger tränaren Oskar Öberg.

Och även i Stockholm Nord var det oroligt.

– Patrik Kastbom (som tacklade) är världens snällaste. Han var väldigt skärrad och mådde väldigt dåligt och gör det fortfarande, säger Nords tränare Johan Olsson till HockeyNews.se. 

Men matchen kunde slutföras. Efter en jämn första period, som slutade 2–0 till Nord, var det Stockholm Syd som tryckte på för en reducering.

– Det är mentalt jobbigt att få två snabba mål emot sig i slutet av en period. Men vi rycker upp oss i andra och gör en jättebra period. Jag tycker det är mer otur att vi inte får in en puck, säger Syds tränare Oskar Öberg. 

LÄS MER: Stockholm Nord klara för slutspel: "Jättekul för grabbarna" 

Vad är det som gör att ni inte lyckas vinna?

– Jag tycker att vi är lite för ojämna helt enkelt. Stundtals spelar vi jättebra och har jättebra energi, men andra delar av båda matcherna blir Nord lite för tuffa och pressar ner oss långa stunder i egen zon. Vi hade behövt ha lite jämnare högsta nivå under matcherna. 

Trots förlust och missat slutspel så tycker tränaren att killarna kan ha huvudet högt. Han tror också att de verkligen har lärt sig något under helgen. 

– Absolut, att få spela sådana här matcher där det är vinna eller försvinna mot ett bra lag och bra hockey på den här nivån. Det utvecklas man jättemycket av. De fick uppleva idrottens baksida, men kämpade väl. Förhoppnigsvis får de uppleva den andra sidan i framtiden, säger han.

Stockholm Nord – Stockholm Syd 2–0 (2–0, 0–0)
Mål, Nord:
Ivan Spångberg, Gustaf Kangas

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS