AIK-seger mot Tingsryd – stjärnan utgick skadad

(15912) oliverwalstrom

Publicerad: 21 oktober 2020

AIK vann komfortabelt mot Tingsryd hemma på Hovet, men NHL-lånet Oliver Wahlstrom tvingades utgå efter att ha brakat in i sargen i den andra perioden.

UNIBET – ligans huvudpartner

Två bra målvakter möttes på Hovet när AIK tog emot Tingsryd. Claes Endre och Adam Åhman såg länge till att hålla ställningen vid 0–0 trots flertalet bra målchanser för båda lagen. Det skulle dröja 28 minuter innan första målet kom och det var hemmalaget AIK som tog spräckte nollan bakom Åhman via Isak Salqvist.

– Med lite tur lyckades jag få en touch på den, sa Salqvist till Cmore i periodpausen om sitt första mål för säsongen.

Minuten senare fick AIK in ytterligare en puck. Detta efter en skicklig prestation från backen Victor Söderström som klev in i banan efter en snurrfint och sköt in pucken via Jacob Svenssons arm.

I slutet av den andra perioden tystade Hovet fullkomligt när AIK:s Oliver Wahlstrom brakade in i sargen och blev liggandes en lång stund. Han tog sig sedermera upp för egen maskin och lämnade isen.

I den tredje perioden höll AIK fortsatt i taktpinnen och halvvägs in i densamma ökade Nicklas Heinerö på till 3–0 och släckte hoppet för gästerna.

AIK – Tingsryd 3–0 (0-0, 2-0, 1-0)
Mål, AIK: Isak Salqvist, Jacob Svensson, Nicklas Heinerö