HockeyNews
PLUS

Luleåtränaren om segern: "Tycker vi ägde spelet"

(14964) Linus Klasen/Thomas Berglund
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 17 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

MALMÖ. Luleå Hockey har efter åtta matcher ännu inte förlorat på ordinarie tid. 
Och under lördagseftermiddagen tog de en kontrollerad seger borta mot Malmö. 
– Jag tycker att vi ägde spelet där ute, säger tränaren Thomas Berglund till HockeyNews.se.

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Luleå är på bortaturné och kommer senast från en vinst mot Örebro. Under lördagseftermiddagen stod Malmö för motståndet – ett motstånd som inte bjöd upp till dans. 

I den första perioden kunde bortalaget gå upp i en 3–0-ledning och skåningarna hade inte mycket att säga till om. Fredrik Händemark var kritisk till spelet och sa i C More att "vi är rädda för våra egna skuggor". 

Desto nöjdare var Luleå. 

– Jag tycker två perioder idag var väldigt bra, i den tredje slarvade vi lite grann. Men jag tycker att vi ägde spelet där ute, vi var väldigt tydliga med varandra och vad vi skulle göra. Vi har haft några matcher där vi har varit slaka och slarvat i några moment, men i dag var vi bra, säger Thomas Berglund till HockeyNews.se. 

Laget tog två segrar av två möjliga på bortaturnén och oavsett om det är hemmamatch eller bortamatch så tycker Berglund att det är samma jobb som krävs.

– Hemmamatch som bortamatch, det spelar ingen roll. Den perfekta matchen är när man kan minimera tid för motståndarna man kan ha ett konstruktivt anfallsspel, man jobbar hårt för att ta tillbaka pucken för att kunna styra spelet själv, det tycker jag vi gör idag, säger han. 

LÄS MER: Backlöftet om stjärnan: "Han ställer höga krav på sina medspelare" 

Luleå är en av favoriterna till att vinna SM-guld i år och anledningen till lagets framgångar är tydliga. 

– Vi försöker ha ett spel där alla ställer upp och jobbar hårt för att laget ska vinna matcher. Vi har många lagspelare som verkligen sätter laget i första hand, vi har inte råd att ha massa egoister som bara jagar poäng, det har vi kommit överens om, att vi ska jobba tillsammans, säger Thomas Berglund. 


Linus Klasen vände hem till svensk ishockey och Luleå från Lugano inför säsongen. Han har gjort fyra poäng på åtta matcher och tycker att han har mer poäng i sig. 

– Spelmässigt känns det bra tycker jag. Jag skapar mycket chanser, i varje match i stort sett. Sen har det inte lossnat helt poängmässigt, men jag har varit i den här situationen förut så det är inget jag är orolig för. Det gäller att fortsätta gnugga och hålla sig till systemet och sen spela på de lägen man får, säger han till HockeyNews.se. 

Och precis som sin tränare är han nöjd med segern mot Malmö.

– Vi gör en ganska stabil match, ger inte upp så mycket lägen och skapar en hel del framåt. Vi har bud på fler mål, men Alsenfelt gör några bra räddningar. Vi är väldigt aggressiva och ser till att röra på benen i alla spelformer. 

LÄS MER: Dubbla matchstraff – efter slagsmål i Oskarshamn 

Malmö hade en 4–0-ledning men fick se två puckar smita förbi David Rautio. Två mål som Klasen inte tycker att laget skulle ha släppt in.

– Vi ger de två enkla mål, tycker jag. De behöver inte skapa så mycket för att få de målen så där gjorde vi bort oss lite. Men det är sådant som händer, säger han. 

***


***

Malmö Redhawks – Luleå HF 2–4 (0–3, 0–0, 2–1)
Mål, Malmö: Ponthus Westerholm, Oliver Lauridsen
Mål, LHF: Jonas Berglund, Jack Connolly 2, Einar Emanuelsson

***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)