(15276) Emil Pettersson/Växjö
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 17 oktober 2020

Under lördagseftermiddagen ställdes Växjö och Brynäs mot varandra.
Det var länge en jämn match – innan hemmalaget fick islossning i den tredje perioden och utklassade Brynäs.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Växjö har under säsongen haft en bra defensiv, men offensivt har det inte riktigt fungerat. Smålänningarna har inte lyckats göra fler än två mål i någon match – fram till idag.

Hemmalaget var det bättre laget i första perioden, men återigen gick puckarna inte in, trots många skott. I den andra steppade Brynäs upp och efter att Växjö gjorde 1–0 kvitterade bortalaget genom Tomi Sallinen.

Matchen stod länge och vägde och Brynäs orkade länge stå upp mot ett fartfyllt Växjö. Men i den tredje perioden föll bortalaget ihop. Fredrik Karlström fick in 2–1-målet och kort därefter tryckte Emil Pettersson in 3–1.

Målet blev däremot omdiskuterat då det på reprisbilderna tydligt syntes att Pettersson var offside när han tog emot pucken på vänsterkanten. Målet räknades och bara två minuter senare var Pettersson framme igen. Två mål som satt fint för forwarden som haft svårt att få utdelning i början av säsongen.

– Det är klart att spelar man bra och poängen inte kommer behöva man inte oroa sig allt för mycket. Man vill ju leverera när man skapar, men det är någonting jag lärt mig från förra året att bara försöka lägga det åt sidan och göra det man ska göra varje dag så kommer det släppa, säger Emil Pettersson. till C More.

Växjö lyckades även få in ytterligare en puck innan matchen var över och vann till slut med 5–1.

Växjö Lakers – Brynäs IF 5–1 (0–0, 1–1, 4–0)