Västerås bröt tung svit – hemmaslog Almtuna

(15850) Västerås

Publicerad: 17 oktober 2020

Västerås har inte haft en rolig vecka.
I måndags åkte laget på en förlust mot Timrå och mot Björklöven åkte man av isen efter nio insläppta mål i onsdags.
Däremot avslutades veckan på en mer positiv front, när man hemmavann mot Almtuna.

UNIBET – ligans huvudpartner

Västerås lyckades endast göra två mål på sina två matcher i början av veckan. Men efter förnedringen borta mot Björklöven i onsdags, förlust med 9–1, lyckades laget studsa tillbaka.

Under lördagseftermiddagen tog man emot Almtuna och efter en jämn match kasserade laget in tre poäng, efter att man tog tag i taktpinnen direkt. Efter bara drygt två minuter kunde William Wikman slå in en retur bakom Filip Larsson i bortalagets mål.

Det var en match som svängde fram och tillbaka och Almtuna kvitterade både en och två gånger innan den tredje perioden skulle dra igång.

Och i den sista akten så klev Lukas Zetterberg fram. Han fick in 3–2 tidigt och efter det så vägrade Västerås att släppa taget. Almtuna fick några heta chanser, men målvakten Jesper Myrenberg stod pall och räddade totalt 26 av 28 skott.

Förutom att bryta den tunga förlustsviten i veckan så bröts en annan dyster svit. Vinsten idag var nämligen första gången Västerås lyckades vinna mot Almtuna sedan i oktober 2018. Även då skrevs slutresultatet till 3–2.

– Jag tyckte ändå vi kom ut bra idag, vi får den starten vi ville ha med ett mål i första. Men jag är imponerad av Almtuna, de har ett bra anfallsspel, så vi hade fullt upp idag. Men starkt att hitta en väg att vinna matchen. Jag tycker också vårt boxplay är bra och det är lite det som räddar oss idag, säger Västerås tränare Thomas Paananen till C More efter matchen.

Västerås IK – Almtunas IS 3–2 (2–1, 0–1, 1–0)