Slutspelsräven gav Dallas revansch: "Vi kommer kämpa till slutet"

(15537) Corey Perry jubel

Publicerad: 27 september 2020

Med mindre än 24 timmar sen senast blev det i natt ny övertidshockey i Stanley Cup-finalen.
Men till skillnad från igår blev det Dallas som fick segerjubla denna gång – efter att veteranen Corey Perry visat upp gamla takter.

Trots bister övertidsförlust igår såg Dallas till att vara först på tavlan i natt.

För andra matchen i rad hittade Corey Perry nätet och snärtade in pucken sent i första perioden.

Kvitteringen låg dock inte långt borta och tidigt i andra drev Ondrej Palat kraftfullt in framför kassen och satte 1–1 med mycket skicklighet.

Tampa fortsatte att gå för ett ledningsmål men Anton Chudobin vägrade ge med sig något mer i andra.

Väl i tredje kom dock ytterligare en kasse när Mikhail Sergatjov fick en puck igenom från långt bort vid offensiv blå och pressen växte för Stars.

Men ”the Cardiac Kids” kan ett och annat om att hämta upp ett underläge vid det här laget. Med kniven mot strupen skruvade Dallas upp tempot och mycket riktigt lyckades Joe Pavelski kriga in en kvittering halvvägs genom perioden.

Målet var hans 13:e i slutspelet och innebär att Pavelski nu är den amerikanskfödde spelare med flest mål i ett och samma slutspel genom tiderna.

Fler mål blev det inte under ordinarie tid och precis som igår väntade övertid.

I den första övertidsperioden hade Tampa Bay mer eller mindre allt av spelet men lyckades inte få pucken förbi Chudobin som visade upp samma storform som fällde Vegas Golden Knights.

Och i andra övertidsperioden visade Corey Perry att gammal är äldst.

Den forne storstjärnan tog pucken på kassen och vägrade ge sig innan pucken hittat över linjen, och omfamnades snart därpå av jublande lagkamrater.

– Det handlar om vår bredd. Vi har pratat om det hela säsongen. Vi har ett lag som aldrig ger upp och vi kommer kämpa till slutet, menar Perry efter matchen.

Och därmed står det nu 3–2 i matcher till Tampa som får ny chans att säkra andra titeln i historien natten mot tisdag, 02:00 svensk tid.

Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 2–3 OT2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)