Bröderna Emanuelsson sänkte Oskarshamn – sköt segern till Luleå

Bröderna Emanuelsson var på målhumör när Luleå gästade Oskarshamn.
I 5–2-segern stod man för tre av gästernas mål.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Första perioden mellan Luleå och Oskarshamn kom att bli de små marginalernas period.

Petter Emanuelsson gav nämligen gästerna från Norrbotten ledningen med 1–0 tre och en halv minut in i matchen när hans skott rullade in bakom Joe Cannata och passerade mållinjen med minsta möjliga marginal innan den rensades undan. Efter videogranskning godkändes målet.

På andra sidan isen hade Oskarshamn en puck på mållinjen ett par minuter senare, men David Rautio lyckades lägga sig raklång på ryggen och blockera.

Oskarshamn skulle dock få sin kvittering när Filiph Engsund hittade rätt i numerärt överläge.

Powerplay var hemmalagets melodi denna lördagseftermiddag då även lagets andra mål gjordes i spelformen fem mot fyra när Kim Strömberg pricksköt in sitt första SHL-mål. Det innebar däremot inte ledning för IKO då Juhani Tyrväinen hunnit raka in 2–1 till gästerna ett par minuter tidigare.

Ledningen återtog Luleå sedan med två minuter kvar av mellanakten när Einar Emanuelsson åkte sig fri och sprättade upp 3–2 bakom Joe Cannata.

Period tre var sedan länge mållös när Oskarshamn jagade en kvittering och det var först med 1.51 kvar att spela som matchens sjätte mål kom. Det då Einar Emanuelsson gjorde sitt andra mål för dagen när han skickade in pucken i ett tomt hemmamål. Lagkaptenen Erik Gustafsson drog sedan iväg en lång backhand som gled in i Oskarshamnsmålet som på nytt var tomt i jakten på en reducering.

IK Oskarshamn–Luleå Hockey 2–5 (1–1, 1–2, 0–2)
Mål, IKO:
Filiph Engsund, Kim Strömberg
Mål, LHF: Einar Emanuelsson 2, Petter Emanuelsson, Juhan Tyrväinen, Erik Gustafsson