HockeyNews
PLUS

Västervik lånar in AHL-svensken

(15358) Axel Jonsson-Fjällby
Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2020

FacebookXWhatsApp

Det har strömmat in svenska NHL- och AHL-spelare till HockeyAllsvenskan den senaste tiden. 
Nu gör Västervik sitt första lån, då de tar in Axel Jonsson-Fjällby från Washington Capitals organisation. 

HockeyAllsvenskan presenteras av: 
UNIBET – ligans huvudpartner 

Axel Jonsson-Fjällby blev en publikfavorit under sin tid i Djurgården, med sin snabba skridskoåkning och tuffa spel. Han draftades i femterundan 2016 och 2018 skrev han på ett NHL-kontrakt med Washington Capitals. Förra säsongen spelade han för deras AHL-lag, Hershey Bears och stod då för 23 poäng på 61 matcher. 

Som så många andra så kommer däremot Jonsson-Fjällby att inleda den kommande säsongen i Sverige. Capitals har gått med på att låna ut honom till Västervik i HockeyAllsvenskan, det meddelar klubben på sin hemsida. 

Västervik är väldigt nöjda med att ha landat forwarden.

– Vi är såklart väldigt glada att få ha Axel hos oss i början av denna säsong. Innan var vi bara 13 forwards vilket gjorde att vi är väldigt sårbara för skador och sjukdomar. Axel är främst känd för sin skridskoåkning men har ett betydligt bredare register än så. Dessutom användbar i många spelformer. Vi känner att hans profil av spelartyp passar bra in i vårt sätt att spela och det ska bli kul att följa honom på nära håll, säger sportchefen Emil Georgsson i ett pressmeddelande. 


Den snabbskrinnande forwarden förväntas kallas tillbaka till Nordamerika när NHL-camperna drar igång i mitten av November. På 102 matcher med Djurgården i SHL stod Jonsson-Fjällby för 27 poäng. 

***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)