HockeyNews
PLUS

Tvingas Örebros backstjärna till operation? "Besked inom kort"

(15356) Nick Ebert/Niklas Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2020

FacebookXWhatsApp

Örebros backstjärna Nick Ebert hann bara göra sju byten i den första träningsmatchen innan han blev skadad.

Nu finns det en risk för att han tvingas till operation.

– Det kommer att bli ett besked här inom de närmaste dagarna, säger Örebros huvudtränare Niklas Eriksson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var redan tidigt i den andra perioden i den första träningsmatchen efter ankomsten till Sverige som Örebrobacken Nick Ebert skadade sig.


Den 26-årige amerikanen fick lämna matchen mot Oskarshamn i Be-Ge Hockey center med en axelskada. Ebert har genomgått röntgen och frågan är nu hur Örebro går vidare med skadan.


– Det är väl inte riktigt klart om det blir… Vad som ska göras åt den skadan. Det kommer att bli ett besked här inom de närmaste dagarna, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson.


Handlar det om att ta beslut om operation eller något annat?


– Jag vet inte exakt hur den situationen är och vill varken säga ja eller nej på den frågan i och med att vi inte har tagit något beslut än, säger Eriksson hemlighetsfullt.


LÄS MERStjärnbacken fick utgå i säsongsdebuten: "Får se hur allvarligt det är"


Nick Ebert hann bara få sex minuter och 50 sekunders speltid innan olyckan var framme. Han är ensam på Örebros skadelista för närvarande och frågan är hur länge han blir kvar på den.


Nick Ebert är tillbaka i Örebro efter att ha blivit lagets poängkung i SHL 2018/2019. Men frågan är hur illa hans skada är? Foto: Bildbyrån.


Innan stjärnvärvningen anslöt från USA har Örebrobacken Lukas Pilö, 21, varit en av lagets mest framstående på försäsongen och både gjort flera mål och varit delaktig i offensiven. I 1–0-vinsten mot Oskarshamn spelade Pilö 22:33 och bara backkollegan Robin Salo hade mer istid i laget.


– Han har mycket hockey i sig och är spelskicklig och han har det där lilla lugnet med pucken. Han har varit med och bidragit i offensiven på försäsongen, som du säger, och tagit för sig. Det är en kille som är rolig att jobba med. Han vill mycket och han vill hela tiden utvecklas. Han är intresserad av att utvecklas, säger Niklas Eriksson nöjt.


Lukas Pilö har haft bra fart på benen under försäsongen i Örebro. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån.


Den unge Örebrobacken är högerskytt precis som Nick Ebert och behöver ta för sig på försäsongen för att klara den tuffa konkurrensen på backsidan.


– Först blev han utlånad för två säsonger sedan till Oskarshamn och hade en fin andrahalva av den säsongen. Sedan fick han en väldigt tuff start på förra säsongen då det första som hände i vår första träningsmatch var att han fick en knäskada, så han hamnade lite efter. Sedan tycker jag att han gjorde en helt okej förstasäsong i SHL, om man kallar det så, säger Niklas Eriksson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)