HockeyNews
PLUS

LISTA: Här är spelarna som blir skyttekungar i ditt SHL-lag

(15348) SHL-skyttekungar 2020
Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2020

Vem blir skyttekung i DITT favoritlag i SHL den här säsongen?

Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, har synat klubbarna och presenterar här vad han tror inför starten.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


BRYNÄS – Greg Scott


Kommentar: Förra säsongen återvände den kanadensiske centern till Brynäs efter tre säsonger i CSKA Moskva. Ganska direkt visade han hur mycket han trivs med en ledande roll i Gävleklubben. Scott lär få två fina kedjekamrater och med sitt målsinne är han en av SHL:s bästa och målfarligaste centrar.


DJURGÅRDEN – Linus Andersson


Kommentar: Den interna matchen kommer att stå mellan 21-årige Andersson från Arvidsjaur och 18-årige Alexander Holtz  från Boo. Båda lirarna är högerskyttar med var sitt dräpande skott. Andersson prickade in 22 mål under sin första säsong med Vita Hästen i Hockeyallsvenskan och har värvats till DIF för att bidra med sitt målskytt. Det kommer han att göra även när Holtz är på junior-VM. Varning för ett stort genombrott här!


FRÖLUNDA – Lucas Raymond


Kommentar: Precis som Djurgårdens Alexander Holtz kommer Raymond att försvinna iväg på JVM förutsatt att turneringen i Kanada blir av. Lucas Raymond kommer att få en stor roll i Frölunda den här säsongen och det han har visat upp på försäsongen – samspelet med Mattias Norlinder i powerplay – ser oerhört lovande ut. Lucas Raymond är på väg att bli en av ligans vassaste skyttar.


FÄRJESTAD – Michael Lindqvist


Kommentar: Ännu en enastående vass högerskytt. Lindqvist har varit ur spel i SHL sedan annandag jul då han råkade ut för en knäskada. Snart blir det comeback och han kommer att ta plats i en kedja med landslagscentern Gustav Rydahl och Edmonton-lånet Joakim Nygård. Det kan bli en grymt häftig start på en säsong där Färjestad kan ha nåt glimrande på gång.


Michael Lindqvist, Färjestad. Foto: Bildbyrån.


HV71 – Lias Andersson


Kommentar: HV har en rad tänkbara skyttekungar och ska jag välja ut någon av dem blir det Lias Andersson. Han har sett till att komma till skottläge på försäsongen och han avslutade starkt i vintras då han gjorde sju mål för HV på 15 matcher i SHL.

Han kommer att ingå i en vass powerplayuppställning så förutsättningarna för en rolig säsong är fina.


LEKSAND – Peter Cehlárik


Kommentar: Den 25-årige slovaken får bästa möjliga hjälp att göra mål tack vare sina nya kedjekamrater Marek Hrivík och Carter Camper. Här snackar vi spelskicklighet och förståelse på hög nivå. Cehlárik utstrålar lugn vid sidan av isen och extrem skärpa när han är ute på isen. Leksandstrion verkar ha roligt när de spelar tillsammans och det är förstås guld värt.


LÄS MERLISTA: De här blir poängkungar i sina SHL-lag den här säsongen


LINKÖPING – Broc Little


Kommentar: Frågor på det?


Broc Little, LHC, vann SHL:s skytteliga förra säsongen på sina 24 mål. Foto: Bildbyrån.


LULEÅ – Einar Emanuelsson


Kommentar: Lillebror Emanuelsson gjorde 13 mål förra säsongen, bara ett sämre än storebror Petter Emanuelsson, som därmed var Luleås skyttekung. Någonting får mig att tro att det blir ombytta roller den här säsongen. Nyckeln för Einar Emanuelsson blir att lyckas bättre i powerplay. Där gjorde han bara ett av sina 13 mål senast.


MALMÖ – Ponthus Westerholm


Kommentar: Kemin med tvillingbrorsan Pathrik Westerholm är väletablerad. Förra säsongen sköt Ponthus Westerholm 23 mål för finska Lukko. Om coachen Joakim Fagervall håller ihop kedjan med Westerholmarna och Emil Sylvegård kan det ge bra betalt. Snacka om jobbiga spelare att möta i byte efter byte.


OSKARSHAMN – Johannes Salmonsson


Kommentar: Det blev 13 mål under Salmonssons första SHL-säsong i Oskarshamn. Nu får han spela med mångsidige centern Rickard Palmberg från start. Det kan bli en skaplig kedja där även skottvillige Tyler Kelleher ingår. 34-årige Salmonsson har massor av erfarenhet från SHL och trivs med den större roll han får i IKO.


Johannes Salmonsson, Oskarshamn. Foto: Bildbyrån.


RÖGLE – Daniel Zaar


Kommentar: Skyttet är hans specialitet. Med 154 skott på mål var han bäst förra säsongen av forwards. Bara Djurgårdsbacken Linus Hultström hade fler puckar på mål. Zaars högerskott gav honom och Rögle 16 mål. Potentialen finns för en säsong med 20 mål eller fler. Han har förbättrat sitt självförtroende och målgörande säsong för säsong sedan han återvände till SHL från Nordamerika.


SKELLEFTEÅ – Oscar Möller


Kommentar: Kapten Möller smällde in 20 mål förra säsongen, vilket var bäst i laget. Som bäst har den 31-årige stockholmaren gjort 27 mål i SHL och det var under guldsäsongen 2013/2014. Mycket talar för att Möller gör ännu en stark säsong i Skellefteå målmässigt. Joakim Lindström och Oscar Möller brukar ha lite extra roligt tillsammans i powerplay.


VÄXJÖ – Richard Gynge


Kommentar: Kedjan med Gynge, Robert Rosén och Emil Pettersson har varit en stor succé på försäsongen. I SHL blir det tuffare, men Gynge har många gånger tidigare – särskilt ihop med Rosén – visat att han är en toppspelare i SHL med kapacitet för 20 mål eller mer. Det var ett tag sedan man såg Richard Gynge så här vass och formstark i spelet.


ÖREBRO – Borna Rendulic


Kommentar: Den 28-årige kroaten har nosat på NHL och ska kunna ge Örebro en hjälpande hand inte minst i powerplay. Redan på försäsongen har han demonstrerat sin kanon till högerskott. Även om hans kedjekamrater Mathias Bromé och Rodrigo Abols sticker iväg på NHL-camp halvvägs in på hösten blir Rendulic kvar och någon att luta sig emot med sin tyngd i offensiven.


Borna Rendulic, Örebro. Foto: Bildbyrån.


***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

Dela artikeln

FacebookXWhatsApp

Följ ämnen i artikeln