Blixtvändning gav Tampa matchboll: ”Var ganska lugna”

(15346) Tampa glädje

Publicerad: 14 september 2020

Tampa Bay Lightning stormar mot Stanley Cup-final.
I natt tog klubben en 3–1 ledning i matchserien mot New York Islanders efter att ha dragit till med en vändning – på tolv sekunder.

Lightning var det lag som låg på hårdast från start men det skulle dröja till andra perioden innan någon av de inblandade fick in pucken.

Drygt elva minuter in i perioden stoppade Brock Nelson upp pucken över axeln på Andrej Vasiljevskij och gav Islanders ledningen.

Men när väl nollan var spräckt gick det fort.

Redan i nästa byte fick Blake Coleman en klockren passning av Yanni Gourde som han förvaltade på bästa sätt och 1–1 var ett faktum.

Och redan i bytet därpå drämde Ondrej Palat till med 2–1.

– Vi var ganska lugna efter deras mål. Jag visste att Yannis kedja skulle gå ut och göra ett bra byte och så gjorde de mål dessutom, och sen gjorde vi ett till. Det var stort, säger Palat på presskonferensen efter matchen.

Tre mål på 27 sekunder alltså och en Tampavändning med två mål inom loppet av tolv sekunder.

När tredje rullade igång inkasserade Brayden Point, tillbaka från skada, sitt åttonde mål i slutspelet innan Patrick Maroon avslutade med 4–1 i öppen kasse.

Bolts backbjässe Victor Hedman gick poänglös ur matchen men var på isen i hela 29 minuter och sju sekunder.

– Han är verkligen en trygghet för tränaren. Det är otroligt att tänka att de har sju backar på bänken och att han ändå kommer upp i de siffrorna, hyllar SportsNets expert Chris Johnston.

Och nu är Tampa Bay bara en seger från att nå final i Stanley Cup igen.

Senaste gången var 2015 när de föll mot Chicago Blackhawks efter sex matcher.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)