Malmö vinnare av Skoda Trophy – vann mot Djurgården efter straffar

(15216) Malmö

Publicerad: 6 september 2020

Årets upplaga av Skoda Trophy är över. Efter en jämn batalj drog Malmö det längsta strået i straffläggningen mot Djurgården.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Efter tolv matcher på fyra dagar var det dags för finalen mellan Djurgården och Malmö i försäsongsturneringen Skoda Trophy i Södertälje.

Djurgården inledde bäst och redan efter en minut gav forwarden Niclas Bergfors Djurgården ledningen med ett skott från nära håll.

Malmö var inte helt ofarliga och skapade en del heta chanser via sina kontringar, men 1–0 var resultatet efter 20 minuters spel.

Utdelningen skulle dock komma för skåningarna. I spel fem mot fyra frispelade Lars Bryggman forwardskollegan Carl Persson på bortre stolpen och han gjorde inga misstag.

Efter kvitteringen tog Malmö över spelet och 2–1 målet skulle också komma. Efter 11:45 in i mittenakten drog den danske backen Malte Setkov iväg ett skott från svag vinkel och pucken letade sig in bakom Mantas Armalis i DIF-målet.

Fem minuter senare gjorde Lars Bryggman 3–1 till Malmö efter att ha passat pucken på en DIF-spelares skridsko och in i mål.

Innan den andra perioden var över reducerade Djurgården via supertalangen Alexander Holtz, sedan han avlossat ett mäktigt skott i Oscar Alsenfelts första kryss.

Pathrik Westerholm åkte ut för tripping i början på den tredje perioden och det utnyttjade Djurgården genom Niclas Bergfors, som därmed gjorde sitt andra mål för dagen.

Målet satte fart på Djurgården, som fortsatte att skapa hårt tryck på Malmö. Oscar Alsenfelt stod dock emot väl och lyckades lösa en förlängning.

Förlängningen slutade mållös och istället fick matchen avgöras på straffar, där Ponthus Westerholm gav Malmö segern i Skoda Trophy.  I och med turneringssegern kammar Malmö hem en prissumma på 101 000 kronor.

Tidigare idag avgjordes även bronsmatchen mellan Leksand och Brynäs. Gävleiterna vann den drabbningen med 3-2 sedan återvändaren Simon Bertilsson avgjort i förlängningen.